Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Hämeen Ilves 2020 -harjoitus järjestetään tutusti syyskuun lopussa

Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) perinteinen Hämeen Ilves 2020 -harjoitus palaa tuttuun paikkaansa syyskuun loppuun. Harjoitus järjestetään Parolannummen kasarmi- ja harjoitusalueilla 18.–20.9.2020.

– Vaikka koronavirus on asettanut haasteita ja rajoitteita yhteiskunnan ja MPK:n toimintaan, luotamme siihen, että perinteinen harjoitus päästään toteuttamaan tänäkin vuonna ja sitä varten teemme harjoitusvalmisteluja Puolustusvoimien ja yhteiskunnan asettamissa rajoissa kenenkään terveyttä vaarantamatta, sanoo harjoituksen johtaja Sauli Mäentausta.

Toiminnan järjestämisessä ja mahdollisten sairastumisten suhteen noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita. MPK:n koulutuksissa noudatetaan suosituksia turvaväleistä ja hygieniasta.

Koulutustilaisuudet järjestetään niin, että kurssilaiset eivät ole tekemisissä varusmiesten kanssa ja yhteinen tekeminen Puolustusvoimien henkilökunnan kanssa rajataan minimiinsä. Harjoitusjoukot eivät käytä samoja sisätiloja varusmiesten kanssa.

Myös muilla alueilla noudatetaan samoja periaatteita. Harjoitukseen laaditaan oma ohje suojautumisesta koronaviruksen vaikutuksilta. Ohje jaetaan kurssikirjeen mukana jokaiselle ilmoittautuneelle.

Harjoituksen toteuttaminen on vapaaehtoistoimijoiden ja Panssariprikaatin onnistuneen yhteistyön summa.

– Tämän kokoluokan harjoitus onnistuu vain sen ansiosta, että meillä on runsas ja laajan ammattitaidon omaava sitoutuneiden vapaaehtoisten joukko ja vahva Panssariprikaatin tuki, Mäentausta toteaa.

Harjoitus viedään läpi vapaaehtoisten toimijoiden johtamana ja toteuttamana. He toimivat harjoituksen kaikissa vastuutehtävissä. Panssariprikaati osoittaa harjoitukseen tiloja, alueita, ajoneuvoja ja henkilökuntaa kouluttaja-avuksi.

– Harjoituksen muonituksen toteuttaa vapaaehtoinen talousryhmä, mutta elintarvikehuolto ei
toimisi ilman Leijona Cateringin varuskuntaravintola Rubenin henkilökunnan ammattitaitoista
ohjausta ja myönteistä suhtautumista, kiittää Mäentausta.

Harjoitus kerää yhteen satoja yli 18-vuotiaita vapaaehtoisia osallistujia eri puolilta Suomea. Osallistujat koostuvat muun muassa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneista reserviläisistä sekä Puolustusvoimien toiminnasta ja yleisesti maanpuolustuksesta kiinnostuneista miehistä ja naisista.

– Osallistujat tulevat kertaamaan reserviläistaitojaan ja kokemaan uutta sekä tuntemaan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen riemua. Harjoitus onkin ollut hyvä mahdollisuus saada uusia ystäviä ja tuttavia, kertoo Mäentausta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.