Sunnuntai 13.06.2021
Nimipäivät: Raili, Raila
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 6 m/s PL
 

Hämeen Ilves kokoaa yli 300 vapaaehtoista Parolannummelle

Hieman yli 300 vapaaehtoista harjoittelee sotilaallisia ja kokonaisturvallisuuteen liittyviä taitoja Hämeen Ilves 18 -harjoituksessa Parolannummen kasarmi- ja harjoitusalueilla 21.9.–23.9.2018.

Perinteeksi muodostunut harjoitus on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Hämeen maanpuolustuspiirin pääharjoitus. Hämeen maanpuolustuspiiriin kuuluvat Hattulan, Lahden, Tampereen ja Tikkakosken koulutuspaikat.

Harjoitus koostuu Puolustusvoimien tilaamasta sotilaallisesta koulutuksesta ja kaikille reserviläisille avoimesta sotilaallisia valmiuksia palvelevasta koulutuksesta. Reserviläisille järjestetyistä kursseista kertyy osallistujille rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.

Puolustusvoimien tilaamaan sotilaalliseen koulutukseen osallistuvat Puolustusvoimien valitsemat ja kutsumat reserviläiset. Reserviläisten sotilaallisia valmiuksia kehitetään mm. esikunta-, huolto-, sissi-, tiedustelu- ja pioneeritoimintaan liittyvillä kursseilla.

Ensiapukoulutus on tärkeä osa harjoituksen kurssiohjelmia. Naisille on suunnattu erikseen kaksi kurssia: Intti tutuksi naisille ja Intti tutuksi-Sotilaan perustaidot naisille II.

Harjoituksen kouluttaja- ja järjestelytehtävissä toimivat MPK:n koulutus- ja tukitehtäviin sitoutuneet vapaaehtoiset toimijat. Harjoituksen johto- ja tukitehtävissä toimivat niihin erityisesti sitoutuneet
henkilöt.

Harjoituksen johtovastuussa on Hattulan koulutuspaikka. Panssariprikaati tukee harjoitusta antamalla koulutus- ja perustamistilat sekä henkilöstö- ja materiaalituen. Elintarvike- ja muonitushuollossa harjoitus tukeutuu Parolannummen varuskuntaravintola Rubeniin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.