Torstai 18.04.2024
Nimipäivät: Valto, Valdemar

Tuuli:
 

Hämeenlinna haluaa eroon Hattulan koulukuljetusten järjestelijän roolista

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kaupunginjohtajan esitystä, jonka mukaan kaupunki irtisanoisi Hattulan, Janakkalan ja Hämeenlinnan joukkoliikenteen yhteistoimintasopimuksen koskien kuljetuspalveluita. Joukkoliikenteen yhteistoimintasopimus jäisi muilta osin voimaan.

Koska sote-kyytien järjestelyvastuu siirtyy vuodenvaihteessa hyvinvointialueelle, irtisanominen käytännössä koskisi koulukuljetuksia. Järjestely nykytilassaankin on vähintäänkin outo, sillä Hämeenlinna on ulkoistanut omien koulukyytiensä suunnittelun liikennöitsijöille mutta työllistää kaksi joukkoliikennesuunnittelijaa joista toinen suunnittelee Hattulan ja toinen Janakkalan koulukuljetukset.

Päätösesittelytekstissä todetaan suoraan, että järjestelyllä tavoiteltuja synergiahyötyjä ei ole saavutettu ja koulukuljetuksia ei ole käytännössä onnistuttu yhdistämään seudullisesti.

Hattulan kunnanvaltuusto käsitteli huhtikuussa 2022 vastausta valtuutettu Mikko Sabelin aloitteeseen jolla Hattula olisi itse irtisanonut saman sopimuksen. Aloite ei tuolloin johtanut toimenpiteisiin.

Sabel totesi valtuustopuheenvuorossaan, että vuonna 2017 tehtyä päätöstä suunnittelun ostamisesta Hämeenlinnalta perusteltiin monien ulkoistamisten tapaan säästöillä ja synergiaeduilla, joista kumpaakaan ei hänen laskelmiensa mukaan synny.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.