Torstai 20.02.2020
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-1°C
Tuuli: 3 m/s E
 

Harjoitusjoukot ruuhkauttavat liikennettä keskiviikkoiltana

Panssariprikaatin Yhteistoimintaharjoitus (YTH 119) Hattulassa sekä Hätilän harjoitusalueella järjestetään maaliskuun 5.–7. päivänä. Harjoituksen päämääränä on harjoitella Mekanisoidun taisteluosaston taistelua ja eri aselajien ja yksiköiden yhteistoimintaa.

Harjoituskohteita ovat mekanisoitujen joukkojen puolustus-, hyökkäys- ja viivytystaistelu sekä eri aselajijoukkojen välinen yhteistoiminta. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 850 henkilöä ja noin 80 panssarivaunua sekä noin 150 ajoneuvoa.

Osallistujat tulevat Panssariprikaatin lisäksi Maasotakoulusta sekä Porin prikaatista. Harjoitukseen ei liity helikopteritoimintaa. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin koulutuspäällikkö everstiluutnantti Tommi Marttinen.

Harjoitusjoukko harjoittelee tiistaina 5.3. Parolannummen – Ilveskallion alueella, keskiviikkona 6.3. Hätilän alueella ja torstaina 7.3. Parolannummen – Ilveskallion sekä Hattulassa Merventien alueella (Vähänummesta länteen). Alueella käytetään paukkupatruunoita kello 8 ja 18 välisenä aikana ja tästä aiheutuu laukausmelua alueella.

Harjoitusjoukot liikkuvat tiistaina Parolannummen alueella sekä Hämeenlinnassa. Keskiviikkoaamuna joukot siirtyvät Hätilän ampuma- ja harjoitusalueelle, josta pääosien paluu takaisin Parolannummelle tapahtuu keskiviikkoillan aikana.

Harjoitusjoukot näkyvät liikenteessä erityisesti keskiviikkoaamuna kello 8 ja 10 välillä sekä illalla kello 17.30 ja 21 välillä Tampere–Helsinki -moottoritiellä sekä valtatie 10:llä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.