Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

HARTAUS: Paastonajan kutsu

Armonistuin. Kuva maalauksesta Hattulan Pyhän Ristin kirkossa.

Sunnuntai 27.2. on Laskiaissunnuntai. Laskiaisen nimi tulee siitä, että kohta alkaa paastonaika eli nyt ”laskeudutaan” paastoon.

Joka kevät paastonaika tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden hiljentää vauhtia ja pysähtyä elämän peruskysymysten äärelle. Kirkkovuoden violetit viikot kutsuvat meitä tarkistamaan elämämme suuntaa ja ottamaan esikuvaksemme Kristuksen elämän tavan. Kaikkensa antava Kristus palveli HYVÄÄ sekä elämällään että kuolemallaan. Jeesus vahvisti tämän sanomalla: Ei ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.

Tuhkakeskiviikosta 2.3. alkava paastonaika havahduttaa meitä näkemään elämän hyviä, aineettomia ja kestäviä ulottuvuuksia. Meitä kutsutaan kohtuullisuuteen ja jakamiseen. Jumala toivoo, että meidän ja kaikkien ihmisten silmät avautuisivat näkemään ja meidän ja kaikkien ihmisten sydämet avautuisivat tuntemaan hänen suuren rakkautensa.

Psalmi

Jumala, minä turvaudun sinuun.

Älä milloinkaan hylkää minua.

Sinä toimit oikein.

Auta minua!

Kuule minua kun rukoilen.

Minä etsin turvaa. Johdata ja ohjaa minua.

Suo minun päästä vapaaksi kaikesta pahasta,

mikä minua ympäröi

Sinä olet hyvä ja uskollinen Jumala. Minä jätän koko elämäni sinun käsiisi. Olen sinun omasi. Olen vapaa kaikesta pelosta.

Ps.31:2-6 (selko versio)

Virpi Järvinen

Kirkkoherra

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.