Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Hattula saa Kari Uusitalosta yritysmaailman tuntevan elinkeinojohtajan

Kari Uusitalo pitää yhtenä uuden työnsä hyvänä puolena sitä, että saa työskennellä Hämeessä.

Kari Uusitalo vaihtaa marraskuun alussa nykyisen työnsä Business Finlandilla Hattulan elinkeinojohtajan virkaan. Yhtätoista työvuottaan Business Finlandilla ja sen edeltäjän Tekesin riveissä Uusitalo kuvailee hienoiksi.

– Näköalapaikka suomalaiseen yritysmaailmaan, mikä ilmeisesti on ollut vahva vaikutin valinnassa uuteen tehtävääni.

Forssassa asuva ja hämäläiset juuret omaava Uusitalo iloitsee myös siitä, että hän saa nyt ensimmäistä kertaa työharjoitteluvuosiensa jälkeen työskennellä Hämeessä.

– On merkittävä asia, että saa tulla töihin kotiseudulle. Hämäläinen tausta varmasti helpottaa uudessa työssä.

Maatalosta kotoisin oleva, vapaa-aikanaan vanhojen koneiden ja autojen parissa viihtyvä Uusitalo valmistui tuotantotalouden insinööriksi Hämeenlinnasta juuri 1990-luvun alun laman alla.

Rakennustekniikkaa pääaineenaan opiskelleen nuorukaisen haaveet suorasta siirtymisestä työelämään tyssäsivät rakennusalan toivottomaan tilanteeseen.

– Kävin siinä välissä armeijan Parolassa ja päätin lähteä opiskelemaan kauppatieteitä, hän muistelee.

Opintojensa ohella hän työskenteli muun muassa teknisen alan tukkukaupan kehittämistehtävissä ja päätyi lopulta tekemään käytännönläheisen väitöskirjan asiakaspalautejärjestelmistä.

– Kiinnostuin kehittämisen näkökulmasta ja päädyin muutaman mutkan kautta Tekesiin, sanoo niin konsulttina kuin yliopiston tutkimusjohtajanakin työskennellyt Uusitalo.

Kuntatyössä Uusitalo valmistautuu sovittamaan yhteen kuntataloutta ja yrityselämän odotuksia.

– Tekesin asiantuntijatehtävä tarjosi yhden näkökulman ja uusi tehtävä taas toisen ja mielenkiintoisen sellaisen. Tässä korostuu enemmänkin sosioekonominen näkökulma. Toimivan kuntatalouden pohja ovat toimivat yritykset.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.