Torstai 22.04.2021
Nimipäivät: Alina
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
11°C
Tuuli: 4 m/s E
 

Hattula Villas on yli 50-vuotiaille rakennettava uusi asuinalue golfkentän kupeessa

Suunnittelukuva asuinalueen talosta.

Sattulantien, Hattulantien ja Lehijärven rajaamalle alueelle Hattulan Vihtolan rantaan rakennetaan lähivuosina 19 esteetöntä paritaloasuntoa ja monitoimikeskus alueen asukkaille sekä senioreille, jotka tarvitsevat tuettuja hoivapalveluita. Hattula Golfin kupeeseen syntyvä uusi senioreiden asuinalue on suunnattu yli 50-vuotiaille.

– Tavoitteemme on tuoda alueen asuntomarkkinoille uusi ja ainutlaatuinen asumisen muoto, kertoo Reijo Riihimäki hankkeen toteuttavasta Hattulan Golfkeidas Oy:stä.

Hattulan Golfkeidas Oy on ehdollisesti hankkinut Hattulan kunnalta 4,1 hehtaarin maa-alueen rakennushankkeen toteuttamiseksi. Kauppa toteutuu, kun alueelle laadittava asemakaava saa lainvoiman. Golfkeidas maksaa kaavoitustyön ja vastaa myös uuden asuinalueen infran rakentamisesta.

Idea Hattula Villas’in tyyppisestä alueesta nousi Riihimäen mukaan Sattulassa pinnalle jo vuonna 2005, kun kylällä asuneet ikäihmiset kertoivat haaveestaan jäädä kotikylälleen myös vanhuusvuosiksi. Johtoajatus oli, että mitä pitempään ihminen asuu omassa kodissaan, sitä parempaa ja onnellisempaa elämää hän voi elää ja sitä halvemmaksi se tulee myös yhteiskunnalle.

– Moni iäkkäämpi ihminen on asunut ikänsä omakotitalossa tai rivitalossa eikä halua viimeisiksi elinvuosikseen “postilaatikkoon”, eli kerrostaloon asumaan, Riihimäki tietää.

– Myös pääkaupunkiseudulta ”kotiin” palaavat työuran päättäneet henkilöt kaipaavat muunkinlaista asumista kuin kerrostaloasuminen on, hän jatkaa.

Golfyrittäjänä tunnettu Riihimäki on myös Yhdysvalloissa tutustunut vastaavantyyppisiin, golfkenttien läheisyyteen senioreille rakennettuihin asuinalueisiin. Tämä asumismuoto hänen mukaansa on jopa erikseen tuettua asumista yhteiskunnan puolesta.

Hankkeesta piirrettiin ensimmäiset suunnittelukuvat jo vuonna 2006, mutta tuolloin idea ei kunnan hallinnossa saanut vastakaikua. Hattulan kunnanvaltuuston jäsen Seppo Kopra kuitenkin ehdotti vuonna 2018 Reijo Riihimäelle, että idea kannattaisi esitellä kunnanhallitukselle.

– Idea otettiinkin vilpittömän positiivisesti vastaan mutta taaskaan asia ei virkamiesten käsissä edennyt kunnanhallituksen toistuvista tiedusteluista huolimatta, kertoo Riihimäki.

Sattulassa itsekin asuva Reijo Riihimäki iloitsee asioiden alkaneen kuitenkin aivan viime aikoina sujua. Aluetta koskeva maankäyttösopimus ja kiinteistökauppa on keväällä 2021 saatu hyväksyttyä Hattulan päätöksentekoelimissä.

Aikeena on kotikulmalleen asumaan jäävien lisäksi markkinoida asuntoja myös pääkaupunkiseudulta muuttoa harkitseville tai Suomessa vain kesät viettäville ihmisille. Asuntotyypit paritaloissa ovat 30-40 neliömetrin yksiöitä, 60-80 neliömetrin kaksioita ja tarvittaessa myös kolmioita tai suurempia yksittäistaloja.

– Alueella on myös kylän yhteinen venevalkama joka siistitään maanomistajien käyttöön, lupaa Reijo Riihimäki.

Hattula Villas

  • Vuonna 2005 syntyneestä ideasta jalostettu elämyksellisen asumisen rakennushanke moottoritien lähellä järven rannassa
  • Suunnattu yli 50-vuotiaille helpon asumisen ja monipuolisen harrastamisen ympäristöksi jolloin asunto voi toimia vakituisena asuntona tai loma-asuntona.
  • Asuinalueelle yhteisiä tiloja kuten rantasauna, uimapaikka ja liikunnalliset ulkoilutilat
  • Hoivakiinteistössä huoneiden koko vastaa normaalia yksinasumisen tilatarvetta
  • Hankkeen toteuttavan Hattulan Golfkeidas Oy:n omistaa Reijo ja Antti Riihimäki, sekä kaksi muuta yksityishenkilöä

Juha Reinikainen

 

1 kommentti

  1. Hyvä uutinen!:

    Hieno homma! Saadaan Hattulaan eloa, vetovoimaa ja veromarkkoja. Ja tokihan myös muidenkin asuntojen/tonttien arvo tämän myötä nousee. Toivottavasti hanke saadaan pian käyntiin!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.