Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Hattulan harrastetaiteilijat kutsuu kaiken ikäiset kuntalaiset valokuvaamaan ja taiteilemaan

Hattulan harrastetaiteilijat kutsuu kaiken ikäiset kuntalaiset valokuvaamaan ja taiteilemaan valitsemallaan tekniikalla hämärähommia Hattulassa. Alkuperäiset työt ja hyvälaatuiset kuvat voi viedä kirjastolle tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen  hattulanharrastetaiteilijat@gmail.com 16.9. mennessä.

Hattulan harrastetaiteilijat ry. jakaa kuvat Instragram-tilillään. Kuvan tai teoksen täytyy olla lähettäjän itsensä tai hänen lapsensa tekemä. Lähettämällä kuvan tai jättämällä teoksen lähettäjä antaa Hattulan harrastetaiteilijat ry:lle luvan käyttää kuvaa, teosta tai kuvaa teoksesta esimerkiksi somessa, kollaaseissa ja näyttelyissä. Teoksen yhteyteen tulee laittaa nimi tai nimimerkki.

Harrastetaiteilijat on Hattulassa uudehko toimija.

– Yhdistyksen perustaminen tuli puheeksi jo Luova Hattula -purkutaidenäyttelyä tehdessä kesällä 2021, ja kun siitä projektista oli selvitty, osa tuotantotiimistä ja näyttelyn taiteilijoista kokoontui helmikuussa perustamaan Hattulan harrastetaiteilijat jatkamaan toimintaa. Yhdistyksenä haluamme tukea kaikenikäisten hattulalaisten ja jäsentemme taideharrastusta ja innostaa kuntalaisia kokeilemaan taiteen tekemistä itse, kertoo Hattulan harrastetaiteilijat ry:n puheenjohtaja Tytti Peltola.

– Meidän mielestä taide kuuluu kaikille, eikä sen tekemiseen tarvita koulutusta tai kalliita materiaaleja. Toimintaa ollaan vasta aloittelemassa, mutta haluaisimme järjestää muun muassa säännöllistä näyttelytoimintaa, kursseja ja muuta matalan kynnyksen toimintaa. Tavoitteenamme on, että taide ja kulttuuri näkyisi Hattulassa ja kuntalaisten arjessa.

Yhdistyksen jäsen Riitta-Liisa Joutsenlahti kertoo, että yhdistyksen toimintaan hänet innosti Vanhan terkkarin purkutaideprojekti.

– Sieltä löytyi ihanaa väkeä, joille uskalsi ehdottaa omia maalauksia. Yhdistykseltä odotan monipuolista matalan kynnyksen toimintaa, millä voidaan innostaa ihan kuka tahansa taiteen tekemisen pariin.

Hämärähommia Hattulassa -tapahtumaan syyskuussa yhdistys osallistuu siis ainakin etänä, alussa mainitun kilpailun kautta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.