Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Hattulan vanhusneuvosto järjestäytyi

Valtuustokaudelle 2021–2025 nimetty Hattulan vanhusneuvosto kokoontui keskiviikkona 3.11. ensimmäisen kerran. Vanhusneuvosto on kunnan ja sen alueella asuvien ikäihmisten sekä kunnan alueella toimivien eläkeläis- ja vanhustyöjärjestöjen vaikuttamis- ja yhteistyöelin.

Vanhusneuvoston puheenjohtajaksi kaudelle 2021–2025 valittiin Pia Yli-Pirilä ja varapuheenjohtajaksi Nina Aitola. Pia on perusturvajaoston ja Nina elinvoimalautakunnan edustaja. Vanhusneuvoston muita jäseniä tällä kaudella ovat Päivi Luopajärvi (hyvinvointilautakunta), Arja Kartano (Eläkeliiton Hattulan osasto ry), Tuula Vihervaara (Hattulan sitoutumattomat eläkeläiset ry), Riitta Paasimaa (SPR Hattulan osasto) ja Sari Airola (Hattulan ev.lut. seurakunta). Vanhusneuvoston sihteerinä toimii ikäihmisten palveluohjaaja Jenni Jokelainen.

Vanhusneuvoston ensimmäisessä kokouksessa käytiin läpi toimintasuunnitelmaa ja tavoitteita sekä vanhusneuvoston roolia. Vielä tänä vuonna vanhusneuvosto antaa oman lausunnon
hyvinvointisuunnitelmaan vuodelle 2022–2025 ikäihmisten osalta ja lisäksi osallistuu Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan 8.11.–7.12., ja haastaa myös muut mukaan osallistumaan. Lisätietoja
kampanjasta löytyy osoitteesta: siskotjasimot.fi/joulupostia.

Keväälle 2022 neuvostolla on suunnitteilla ikäihmisten hyvinvointi-iltapäivä yhdessä muiden toimijoiden kanssa ja syksylle ikäautoilijan kuntokurssin järjestäminen. Yhtenä isona tavoitteena neuvostolla on saada koottua ikäihmisille palveluopas, josta löytyisi kattavasti ja helposti ikäihmisille suunnatut palvelut, etuudet ja tärkeät yhteystiedot.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.