Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

Hattulassa kokeillaan hämärähommia syksyllä ensimmäistä kertaa

Hattulan kulttuuri- ja stipendirahasto sekä Hattulan yrittäjät ovat päättäneet lyödä hynttyyt yhteen ja toteuttaa uuden tapahtuman, Hämärähommia Hattulassa. Tapahtuma järjestetään lauantaina syyskuun 10. päivänä. Nimi viittaa erityisesti iltaan ja jopa yöhön, mutta tapahtumaa on tarkoitus olla jo toki päivälläkin.

Idea tähän on tullut monistakin kunnista, joissa järjestetään esimerkiksi erilaisia pimeän kaupan iltoja. Nämä ovat olleet pienissäkin kunnissa hyvin suosittuja. Korona on kurittanut niin yritystoimintaa kuin yhdistystenkin mahdollisuuksia järjestää toimintaa jo useamman vuoden, joten olisi enemmän kuin odotettua pystyä järjestämään vihdoin edes jotain.

Hattulassa on monenlaista yritystoimintaa niin pienessä kuin isossakin mittakaavassa ja on tärkeää, että myös kunta tuo näkyväksi sitä, miten tärkeää yritysten ja yhdistysten olemassaolo kunnalle on.

Tarkoituksena on, että hattulalaiset yritykset, yhdistykset sekä muut toimijat järjestävät kyseisenä päivänä mihin aikaan tahansa haluamaansa toimintaa ja kaikki tämä toiminta kootaan teeman Hämärähommia Hattulassa alle. Olipa kyseessä sitten työnäytökset, erilaiset kilpailut tai arvonnat, maistiaiset, tarjoukset tai miten tahansa toimijat haluavatkin tuoda omaa osaamistaan, yritystään tai tekemistään esille.

Ajatuksena on, että toimijat ovat omissa tiloissaan ja mukana olevista toimijoista kootaan kartta, jossa kaikki päivän toiminta näkyy. Toki esimerkiksi Juteinitalon eli Hattulan kirjaston piha on mahdollinen paikka, mikäli oma toimipaikka ei sovellu tai joku haluaa tulla mukaan kauempaakin.

Kulttuuri- ja stipendirahaston toimikunta yhdessä yrittäjien edustajien kanssa ideoi myös jonkinlaista passia, johon tapahtumaan osallistujat voisivat kerätä leimoja käymistään kohteista. Riittävän määrän leimoja keränneet voivat osallistua lahjakorttien arvontaan.

Nyt käynnissä on sen kartoittaminen, ketkä kaikki toimijat olisivat lähdössä tähän hämärään päivään ja iltaan mukaan ja mitä kaikkea toimintaa tähän mukaan saamme. Mukaan lähtijöille on luvassa yhteismainontaa, näkyvyyttä ja yrittäjille toivottavasti asiakkaitakin, mutta muuten yritys, yhdistys tai muu toimija voi itse vapaasti päättää, millä tavalla mukaan tulee ja mihin aikaan tapahtuma tuona päivänä on tai toimipiste on avoinna.

Yritykset ja yrittäjät voivat ilmoittautua mukaan tapahtumaan ja kysellä lisätietoja Parolan Wanhan apteekin Jani Suomalaiselta sähköpostitse (jani1suomalainen@gmail.com) ja yhdistykset ja muut toimijat voivat olla yhteydessä Timo Ojaseen (timo.ojanen@hattula.fi). Sitovia ilmoittautumisia toivotaan kesäkuun loppuun mennessä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.