Torstai 18.04.2024
Nimipäivät: Valto, Valdemar

Tuuli:
 

Hattulasta neljä uuteen aluevaltuustoon

Miia Antin keräsi hattulalaisehdokkaista eniten ääniä.

Kanta-Hämeen 59-paikkaiseen aluevaltuustoon on alustavan ääntenlaskennan mukaan valittu neljä hattulalaista. Tulevista valtuutetuista kokoomuksen Miia Antin sai 327, vasemmistoliiton Hanna Jokinen 303 ja sosialidemokraattien Eveliina Hostila 290 sekä Piritta Järvinen 280 ääntä.

Perussuomalaisten Pasi Niemi on saanut yhtä monta ääntä, 191, kuin viimeisenä perussuomalaisena valituksi ilmoitettu Kirsi Mäkilaine. Kristillisdemokraattien Elise Oikari Hattulasta puolestaan jäi 180 äänellään vain 7 äänen päähän varsinaisesta valtuutetun paikasta. Mikko Sabel Hattulasta oli Liike Nytin toiseksi eniten ääniä kerännyt ehdokas.

Eniten valtuutettuja, 15, Kanta-Hämeessä sai sosialidemokraatit. Kokoomukselle paikkoja on tulossa 14, keskustalle 9, perussuomalaisille 7, vasemmistoliitolle 6, vihreille ja kristillisdemokraateille 3. Liike Nyt ja Valta kuuluu kansalle ovat saamassa yhden valtuutetun kumpikin.

Kanta-Hämeen äänestysprosentti oli 46,6 ja Hattulan 47,3. Hattulassa eniten ääniä sai kokoomuksen Pia Yli-Pirilä 168, toiseksi eniten kokoomuksen Lauri Siukola 167 ja kolmanneksi eniten Eveliina Hostila 160 ääntä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.