Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Abit 2022 jättivät hyvästit Parolan lukiolle

Osa kuorma-autojen lakanateksteistä kuvasti rennon huoletonta asennetta tulevaan menestykseen ylioppilaskirjoituksissa.

Yhteensä 56 abiturientin ikäluokka jätti tänään hyvästit Parolan lukiolle penkinpainajaisten eli penkkarien muodossa. Kello 11 maissa abit nousivat penkkarirekkojen lavalle perinteisesti Merventien varrella ja heittelivät kourakaupalla karkkia katsojiksi kerääntyneiden koululaisten joukkoon.

Niin tämä ikäluokka kuin seuraava, 58 opiskelijan vahvuinen vuosikertakin ovat joutuneet opiskelemaan poikkeusoloissa, vaikka lukiota hallinnoiva Koulutuskuntayhtymä Tavastia käynnistikin syksyllä 2021 valmistelut tilojen rakentamiseksi Parolan lukiolle.

– Arki väistötiloissa sujuu ja koulu toimii, puutteita on erityisesti opiskelijoiden taukotilojen, itsenäisten opiskelutilojen ja säilytystilojen suhteen, rehtori Reijo Järvinen kertoo.

Eräänlainen antaa mennä -asenne näkyi myös toisessa kuorma-autossa.

Parolan lukion oppilasmäärät näkyvät vakiintuneen noin 60:een ikäluokkaa kohden.

– Kevään yhteishaussa ensisijaisia hakijoita Parolan lukioon oli 58. Aloituspaikkoja on 62 ja paikat tullevat täyttymään, ennakoi rehtori Järvinen.

Vuoden 2022 vanhojen tanssit tanssitaan perjantaina toukokuun 6. päivänä Juteinikeskuksessa. Vanhat esiintyvät päivällä kouluille ja päiväkodeille sekä illalla läheisilleen.

LUKIOTERMISTÖÄ

  • Penkkarit eli penkinpainajaiset: Juhlatapahtuma jota vietetään lukion ylimmän luokan lähtiessä lukulomalle ennen ylioppilaskirjoituksia
  • Abiturientti tai abi: Ylioppilaskokelas
  • Vanha: Lukion toisluokkalaisesta käytettävä ilmaus, kun abit ovat jättäneet lukion

Juha Reinikainen, teksti ja kuvat

Parolan lukion jättää tänään 56 abia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.