Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
29°C
Tuuli: 4 m/s LEL
 

Ahorannassa jälleen iloisia kesäleiriläisiä

Hattulan kunnan järjestämät perinteiset Ahorannan lasten ja nuorten kesäleirit pyörivät jälleen. Lukuisat teltat täyttivät pihan ja nuoret leireilijät parveilivat innokkaina Ahorannan pihan ympäristössä.

– Ahorannassa telttaleirejä on järjestetty vuodesta 1963 alkaen, joten voidaan puhua jo varsin pitkästä perinteestä, kertoo Hattulan kunnan liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela.

Nuortenleiriläiset ohjaajineen ryhmäkuvassa leirin aloituspäivänä.

Nuortenleiriläiset ohjaajineen ryhmäkuvassa leirin aloituspäivänä.

Tänä vuonna kesäleirit pidetään kesäkuussa nuorten leiristä aloittaen. Nuortenleirillä leiriläiset ovat 10–14 -vuotiaita ja lastenleirillä taas 7–10 -vuotiaita. Kiinnostus leirejä kohtaan on ollut odotetun suurta.

– Nuortenleiri täyttyi viidessä minuutissa ilmoittautumisen avautumisesta ja lastenleiri muutamassa päivässä, sanoo nuoriso-ohjaaja Eeva Seppänen.

Seppänen on toista kesää Ahorannan leireillä mukana ohjaajan roolissa. Muutaman vastuuohjaajan lisäksi leireillä on ohjaajina kymmenkunta nuorta kesätyöntekijää. Leirien teema perustuu luontöläheisyyteen.

– Telttailu, melonta, veneily ja kaikenlainen ulkona puuhailu luovat perustan toiminnalle. Tänä vuonna saamme apuohjausta ARX:lta ja teemme ipadeilla elokuvia, Seppänen kertoo.

– Nuorten-  ja lastenleirit ovat teemoiltaan suurin piirtein samanlaisia, mutta nuorten leirillä on vapaa-aikaa enemmän, kun taas lastenleirillä on ohjattua toimintaa enemmän, Seppänen jatkaa.

Päivittäinen rytmi pyörii ruokailujen ja saunomisen ympärillä.

– Saunahetket ovat aina olleet odotettuja. Saunotus viekin aina kerrallaan useamman tunnin päivästä. Jo perinteiksikin muodostuneet saunalaulut raikaavat Ahorannan illassa, kertoo Seppänen.

Ahorannassa leirit ovat olleet aina telttaleirejä.

– Telttamajoitus on täällä käytännön pakkokin tilanpuutteen takia, mutta luohan se leirille aivan omanlaisen tunnelmansa, Seppänen sanoo.

– Usein vilkkaat lapset ovat leireillä parhaimmillaan, kun on paljon toimintaa ja huomiointia omasta suorituksesta. Leirit ovat hyviä itsenäistymisharjoituksia ja täällä luodaan hyviä ystävyyssuhteita, jatkaa Salmela.

Veeti, Eetu ja Kalle leiritunnelmissa.

Veeti, Eetu ja Kalle leiritunnelmissa.

11-vuotiaat kaksospojat Kalle ja Veeti Niininen ovat mukana Ahorannan leirillä neljättä kertaa.

– Tämä on kiva leiri ja täällä on paljon kivaa tekemistä, sanoo Kalle Niininen.

Pikkuveli Veeti on samoilla linjoilla.

– Kiva leiri ja täällä on aina hyvää ruokaa. Tunnen suurin piirtein puolet leirillä olijoista.

Veljesten kanssa leirillä samassa teltassa majoittuu ystävä Eetu Hakulinen. 12-vuotias Eetu on odottanut leiriä viime leiristä lähtien.

– Tämä on paras leiri. Hienoa että leiri on vihdoin alkanut. Kavereiden kanssa on kivaa täällä.

Kaikilla pojilla oli sama vastaus, kun täytyi sanoa leirin odotetuin asia.

– Odotamme lipunryöstöä, tottakai!

Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.