Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Amanda Virkkusen EM-urakka lähestyy

Musiikki soi ja vanne pyörii vinhasti Amanda Virkkusen harjoitellessa ohjelmaansa. 14-vuotias Virkkunen valmistautuu kesäkuun EM-kilpailuihin Tavastia Areenalla. Amandan valmentaja Valentina Farkas-Sambolec kehuu valmennettavaansa.

– Amanda tekee jokaisessa treenissä parhaansa ja enemmän, tämä on piirre, mikä kuuluisi olla jokaisella urheilijalla. Hän on myös hyvällä tavalla perfektionisti, joka haluaa tehdä aina enemmän ja enemmän.

Amanda harjoittelee 5 kertaa viikossa.

Amanda harjoittelee 5 kertaa viikossa.

Amanda, kuinka olet päätynyt voimistelun pariin?

– Siskoni harrasti telinevoimistelua, mikä alkoi myös kiinnostamaan minua. Tein kotona paljon kaikenlaisia temppuja. 5-vuotiaana aloitin Hämeenlinnan Voimisteluseuran rytmisellä puolella. Olen harrastanut voimistelua nyt 9 vuotta.

Saavutuksesi?

– Syksyllä 2014 ja keväällä 2015 voitimme joukkue SM-kultaa. Vuoden 2015 syksyllä voitin SM-pronssia ja vuonna 2016 SM-hopeaa.

Kuinka paljon harjoittelet? Ja harrastatko muuta?

– Harjoittelen 5 kertaa viikossa, 3–3,5 h kerralla. Tällä hetkellä en ehdi harrastamaan muuta.

Kuinka valmistaudut kisoihin?

– Kotona en tee mitään erikoista, mutta itse kisoissa lämmittelen hyvin, sekä käyn ohjelmia läpi. Lopuksi harjoittelen aina sitä ohjelmaa, minkä esitän seuraavaksi.

Unelmasi tulevaisuudessa lajin parissa?

– En ole miettinyt asiaa vielä kovinkaan paljon. Tavoitteenani on katsoa, kuinka pitkälle kehityn ja pärjään. Tulevaisuus sen näyttää.

Tulevat kisasi?

– Tällä kaudella on jäljellä vielä EM-kilpailut Israelin Holonissa 17.–19.6. Tämän jälkeen alkaa kesäloma. Syksyn ohjelma on vielä avoin. Syksyllä voin vielä kilpailla nuorten sarjassa, mutta vuoden vaihteen jälkeen siirryn aikuisten sarjaan.

Mitä voimistelu sinulle tuo?

– Onnistumisen tunteet ovat lajissa parhaita. Olen iloinen, jos harjoitukset ovat menneet hyvin. Lajissa kehittyy kokoajan ja aina voi parantaa esimerkiksi notkeutta.

Mitä voimistelun lajeja harjoittelet ja mikä on mieluisin?

– Harjoittelen kaikkia (vanne, naru, pallo ja keilat). Naru on itselleni kuitenkin ehkä mieluisin.

Amanda esittelee notkeuttaansa

Amandalta ei puutu notkeutta.

Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.