Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

ELINVOIMA: Jiri Kattelus on avoin uusille ideoille

Jiri Katteluksen mielestä hänen kotikatunsa Viljapellontien ja takana näkyvän Pälkäneentien väliin sopisi mainiosti yritystoimintaa. Kuva: Juha Reinikainen.

Elinvoimalautakunnan puheenjohtajaksi valtuustokauden jälkimmäiselle puolikkaalle valittu Jiri Kattelus (kok.) on innostunut uudesta luottamustehtävästään.

– Kolmen valtuustokauden aikaisista tehtävistä tämä on mielenkiintoisin ja tärkein. Odotan kovasti tulevaa kahta vuotta, Kattelus tunnustaa.

Valtuustokauden alkupuolen hän oli kunnanhallituksen jäsen ja sai seurata muun muassa hyvinvointialueiden vaikutusta kunnan päätöksentekoon.

– Se muutti kunnan toimintaa rajusti, kiteyttää Kattelus.

Sote-uudistuksen jälkeen paikallispäättäjien työssä entistä keskeisempää onkin nyt kunnan elinvoimaisuuden kehittäminen.

– On vielä täysi kysymysmerkki mitä elinvoimalautakunta saa kahdessa vuodessa aikaan. Mahdollisuudet olisi isoihinkin juttuihin, jos vain tahtotila on kaikilla samankaltainen. Kuntaan pitää saada elinvoimaa ja yrityksiä. Sijaitsemme parhaalla paikalla ruuhka-Suomessa, sanoo Kattelus.

Osoituksena Hattulan vetovoimasta Kattelus pitää selvitysvaiheessa olevia aurinko- ja tuulivoimahankkeita.

Vaikka luontaista kiinnostustakin on, Kattelus silti pitää kunnan omaa kehittämisyhtiötä tärkeänä yritysten sijoittumisen ja yritysavustusten haun kannalta. Siksi hän on murheissaan Hattulan Kehitys Oy:n tiimoille nousseesta kohusta.

– Ilman hyvin toimivaa kehitysyhtiötä rahaa ja tukia jää saamatta ja yrityksiä tulematta Hattulaan.

Yrittäjänä Kattelus on tottunut myös maanläheiseen kehittämisen tapaan, jossa otetaan ruutupaperi ja kynä, listataan mitä ihmisten kaipaamia palveluita Hattulasta puuttuu ja aletaan edistämään niiden syntymistä.

Ideoita hän sanoo odottavansa ja ottavansa mielellään vastaan myös kuntalaisilta. Kattelus pitää tärkeänä myös hyviä suhteita Hattulan viranhaltijoihin ja heidän tukemistaan.

– Luottamuspäättäjillä pitää olla hyvät välit virkamiesten kanssa. Vuorovaikutuksen molempiin suuntiin täytyy toimia, silloin homma toimii. Yhdessä näitä asioita pitää tehdä!

Omana periaatteenaan Jiri Kattelus sanoo aina pitäneensä, että kuntapolitiikkaan lähdetään auttamaan kunnan kehittämistä eikä haittaamaan sitä.

– En ymmärrä oppositioasennetta kuntapolitiikassa. Itselleni Hattulan kunta on ykkönen ja teen kaikkeni, että ihmisillä on täällä hyvä olla.

Juha Reinikainen

2 kommenttia

  1. Luonnon Rauha:

    Toivottavasti Jiri Kattelus pitää tasapuolisesti huolta siitä, että myös etelä-Hattulassa asuvilla on hyvä olla tulevina vuosikymmeninä. Tuulivoimateollisuusalueet eivät mahdu tänne, vaan ne aiheuttaisivat kohtuutonta haittaa, luontotuhoa ja haitallisia päästöjä, joista osa ikuisia. Kiinteistöjemme arvo romahtaisi ja eläminen muuttuisi sietämättömäksi, kun luonnonäänien ja -valon tilalle tulisivat raskas liikenne ja rakentaminen sekä humisevat ja välkehtivät Eiffel-tornin korkuiset metallitolpat.

     
  2. Taavetti Kossupoika:

    Järjestä Hattulaan ÄMY- rock tapaiset festarit. Vapaa pääsy, ei puoluepoliittisia kannanottoja esiintyjiin mihin Hämeenlinnan Kaupungin puiston Ämy-Rock kuoli. Kyllä tapahtumaan saisi paikallisia bändejä kilometri korvauksella. Tevari varmasti hoitaa ääni- ja valopuolen. Mikäs …. sitten

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.