Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
12°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 

Ellen Rydbeck Maataloustuottajain Keskusliiton Hämeen yhdistyksen johtokuntaan

MTK Häme kokoontui syyskokoukseensa eilen Janakkalaan ja päätti kannanottonaan kannustaa kaikkia hämäläiskuntia nostamaan monipuolisen ruokatarjontansa kotimaisuusastetta ja tuomaan sitä myös paremmin esille. Kokousväki antoi siten vahvan tukensa MTK:n valtuuskunnan julkilausumaan, joka haastoi kaikki Suomen kaupungit ja kunnat käyttämään ruokapalveluissaan kotimaista, maailman puhtainta ruokaa.

Tavoitteena on, että vuoden 2022 lopussa MTK Häme palkitsee yhden hämäläisen kunnan, kaupungin tai muun julkisen ruokapalvelun tuottajan, joka onnistuu myönteisimmällä tavalla nostamaan kotimaisen ruuan tarjontaa, näkyvyyttä ja arvostusta omissa toimissaan seuraavan vuoden aikana.

– Positiivisia markkinasignaaleja kotimaisen ruuantuotannon tueksi tarvitaan nyt kaikkialta. Maanviljelijät elävät äärimmäisen haastavia aikoja. Raju tuotantokustannusten nousu ja ennätyksen alhainen viljasato kiristävät entisestään tyhjiä kukkaronnyörejä. Vaikka ruuan kuluttajahinnan ennustetaan ensi vuonna nousevan, pelko siitä, että hinnannousu ei näy tuottajalle asti, on suuri. Ketju alkutuottajasta kuluttajaan on pitkä ja myös sopimukset osapuolten välillä ovat pitkiä, todetaan MTK Hämeen tiedotteessa.

Liiton johtokuntaan valittiin uusina Ellen Rydbeck Hattulasta ja Vesa Liehu Akaasta. Jatkopaikkansa uusivat Juha Vaari Hämeenlinnasta ja Antti Jaakkola Tammelasta. Valtuuskunnasta erovuorossa olleet Matti Kantola Sysmästä ja Päivi Välilä Janakkalasta jatkavat seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Varaedustajiksi valtuuskuntaan valittiin Laura Hämäläinen Hollolasta ja Kirsi Ilola-Ollikka Valkeakoskelta.

Hereford-rotuinen sonni nautti Ellen Rydbeckin rapsutuksista Suontaan kartanolla kesäkuussa 2019. Hattulaan.fi arkisto / Juha Reinikainen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.