Sunnuntai 24.03.2019
Nimipäivät: Gabriel, Kaapo, Kaappo, Kaapro
Hämeenlinna
Selkeää
0°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Enkeleitä, on heitä – Sirkku Rahunen-Ahtila uskoo varjeluksen olemassaoloon

Sirkku Rahunen-Ahtila teki ensimmäisen enkeliteoksensa jo vuonna 1961. Nyt ateljeessa on eri tekniikoin tehtyjä enkelitöitä seinän täydeltä.

Sirkku Rahunen-Ahtila järjestää kotiateljeessaan Mervessä avoimien ovien myyntinäyttelyn ensi viikonvaihteessa, 2.–3.3. Näyttelyn teemana ovat enkelit, mistä nimikin: Enkeleitä, on heitä.

– Ensimmäisen enkelini olen tehnyt jo vuonna 1961 ja enkelit ovat seuranneet mukanani koko elämän, hän kertoo.

– Uskon, että meillä kaikilla on joku varjelus. Minullekin on sattunut kaikenlaista josta olen selvinnyt kuin koira veräjästä. Olen törmännyt autolla rekkaan ja ehtinyt hypätä suojatiellä juuri sivuun kohti ajavan auton alta.

Näyttelyssä on esillä eri tekniikoin tehtyjä enkelitöitä, kuten akvarelleja, pastelleja ja litografia-pastelleja.

– Kaikki ovat uusia, tähän näyttelyyn valmistuneita töitä, kertoo Rahunen-Ahtila.

Tuttuun tyyliinsä taiteilija paistaa aamulla pullat näyttelyvieraita varten, eli tarjolla on sekä lauantaina että sunnuntaina tuoreet pullakahveet.

Alkukeväisen tapahtuman lisäksi Sirkku Rahunen-Ahtilalla on tiedossa jälleen vilkas kesä. Vihavuoden Koskikahvilassa hänellä on esillä ensin isompia ja sitten pienempiä töitä ja Hattulan Taiteilijaseuralla puolestaan on koko kesän kestävä ulkonäyttely Pappilanpuistossa Kalvolassa. Lepaalla Rahunen-Ahtilan töitä on kesällä sekä Viinitilan että Lepaan Kartanon puolella.

– Töitäni on mennyt eri puolille maapalloa, kuten Egyptiin, Ranskaan, Japaniin, Saksaan, Italiaan, USAan ja Kanadaan. Se tuntuu mukavalta, myöntää pitkän uran tehnyt hattulalaistaiteilija.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.