Tiistai 27.07.2021
Nimipäivät: Heidi
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
28°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Hämeenlinnan seudulla etsitään palkittavaksi vuoden 2020 vapaaehtoistoiminnan muotoa

Hämeenlinnan seudun vapaaehtoistoiminnan verkosto palkitsee kuudennen kerran vuoden vapaaehtoistoiminnan muodon Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan seudulla. Palkitsemisen tarkoituksena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä alueella.

Erityisesti tämän poikkeuksellisen vuoden aikana on vanhaa toimintaa muokattu uudelleen ja akuuttiin tarpeeseen on luotu uusia toimintoja, mikä on osoittanut vapaaehtoistoiminnan ketteryyden sopeutua erilaisiin yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Valinnassa huomioidaankin ilolla myös kaikki uudet vapaaehtoistoiminnan muodot. Vapaaehtoistoiminnan merkitys ihmisten hyvinvoinnissa ja sen avulla toteutetut toiminnot ovat korostuneet pandemian eri vaiheissa ja varmasti vielä pitkään sen jälkeenkin.

Voittaja julkaistaan ja palkitaan Hämeen Ammattikorkeakoulun Järjestöpäivässä torstaina 28.1.2021. Paikallisista toimijoista, vaikuttajista sekä yksityishenkilöistä koottuun, pelkästään naisista koostuvaan tuomaristoon kuuluvat: Hämeenlinnan luottamushenkilö Henna-Maija Alitalo, päihdetyön ammattilainen Päivi Kurvi, Janakkalan luottamushenkilö Eini Nurmi, Koulutuskuntayhtymä Tavastian lehtori Susan Nurminen, opiskelija Miia Roine, tukihenkilötoiminnan vapaaehtoinen Merja-Riitta Ryynänen, Hattulan kunnanvaltuutettu Mirka Saarinen, kuntalainen Tuulia Tanttu ja Hämeen Ammattikorkeakoulun lehtori Sirpa Ylikerälä.

Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet Suomen Punaisen Ristin Hauhon osaston vapaaehtoistoiminta, Luetaan yhdessä -toiminta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeenlinnan yhdistyksen vertaisryhmät, VIKTO ry, sekä Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat.

Mirka Saarinen (vas.) Hattulasta on yksi raadin jäsenistä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.