Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Hannes Horma ja Silver Bullet rokkaavat Saarihelvetin kautta Euroopan lavoille

Hannes Horman odotukset ovat jo tulevissa keikoissa. Kuva: Juha Reinikainen.

Power metalia esittävän Silver Bulletin hattulalainen kitaristi ja biisinkirjoittaja Hannes Horma odottaa kuumeisesti elokuun alkua. Tuolloin yhtyeen on määrä soittaa Tampereen Viikinsaaressa järjestettävillä Saarihelvetti-festareilla, jonne Silver Bulletin tie aukeni Kaaoszinen verkkosivuilla järjestetyn yleisöäänestyksen voiton ansiosta.

Keikalle pääsy koronarajoitusten jälkeen on vähintäänkin ansaittua, sillä viime vuoden keväällä muuttunut maailmanmeno iski Silver Bulletin suunnitelmiin pahasti.

– Euroopan kiertueemme oli sovittu alkavaksi toukokuussa 2020. Kiertueen alkua siirrettiin ensin lokakuulle 2020 ja sitten vielä vuodella siitä eteenpäin, Horma kertoo.

Elokuun 6. ja 7. päivänä järjestettävän Saarihelvetin yleisöäänestyksessä oli mukana aluksi peräti sata bändiä ja finaalissa vielä viisi. Battle metal -yhtye Turisaksessa aiemmin bassoa soittanut Horma ei ole täysin yllättynyt Silver Bulletin menestyksestä yleisöäänestyksessä.

– Voitimme tänä vuonna myös toisen vastaavan äänestyksen paikasta Oulussa järjestettäville Metal Capital -festareille. Ne kuitenkin siirtyivät ensi vuoteen. Olemme tehneet bändin kanssa pitkään töitä ja julkaisseet kaksi täyspitkää levyä ulkomaiselle levy-yhtiölle. Uusinta levyämme on kuunneltu 800.000 kertaa, Horma taustoittaa.

Bändi treenaa Riihimäellä jonka sijainti on Horman mukaan oiva eri puolilla eteläistä Suomea asuville muusikoille. Silver Bulletin edellinen levy ilmestyi vuonna 2019 ja nyt tekeillä on jo uusi.

– Ennen keikoille pääsyä levyä ei kuitenkaan ole järkeä julkaista, Hannes Horma toteaa.

Silver Bulletin juuret ulottuvat vuoteen 2008, jolloin bändi toimi vielä eri nimellä ja eri kokoonpanolla.

– Turisaksen aikaan tämä oli sivussa, sen jälkeen olemme rakentaneet bändin ympärille uudenlaista juttua, viimeiset keikkansa Turisaksessa vuonna 2013 soittanut Horma kuvailee.

Hannes Horma on saanut elantonsa musiikista jo 15 vuoden ajan. Oman bändiuran lisäksi hän toimii äänimiehenä ja säveltää pelimusiikkia. Lokakuussa 2021 alkavaksi suunniteltu Euroopan kiertue puolestaan on Silver Bulletin toistaiseksi mittavin projekti.

– Olemme keikkailleet muun muassa Baltiassa mutta nyt taustalla on isompi koneisto. Lavalle yritämme kehittää aina jotain spesiaalia, mukana on ollut muun muassa näyttelijöitä jotka ovat esittäneet huumorilla höystettyä 80-luvun kauhuelokuvameininkiä.

Juha Reinikainen

TAUSTA

Silver Bulletin juuret juontavat vuosina 2008-2012 vaikuttaneeseen, demon ja kaksi EP:tä julkaisseeseen Dirge Eternal -yhtyeeseen, josta parin miehistömuutoksen myötä muotoutui Silver Bullet.

Kauhuteemat säilyivät, mutta musiikki muotoutui entistä riffivetoisemmaksi ja mahtipontisemmaksi heavy metaliksi. Laulajaksi pestattiin monipuolinen Nils Nordling (ex-Dreamtale) ja lopputuloksena oli saksalaisen 7Hard Recordsin kautta 16.9.2016 julkaistu ”Screamworks”-debyytti.

Vuonna 2019 Silver Bullet solmi uuden maailmanlaajuisen levysopimuksen Reaper Entertainment Europen kanssa ja bändin toinen levy “Mooncult” julkaistiin 29.3.2019. Mooncult julkaistiin myös Japanissa Spiritual Beast levy-yhtiön toimesta. Levy on saanut ylistäviä arvioita ympäri maailman ja sen on myös sanottu olevan vuoden paras power metal julkaisu. Mooncult-levy on kerännyt Spotifyssa jo yli 800.000 kuuntelua ja sinkku Forever Lost on juuri ylittämässä 600.000 kuuntelun rajan.

Silver Bulletiin kuuluvat:

  • Bruno Proveschi – Laulu
  • Hannes Horma – Kitara, laulu
  • Henri Asikainen – Kitara, laulu
  • Ossi Elonen – Basso
  • Patrik Albrecht – Rummut

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.