Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
18°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

HARRASTUKSET: Dance80Fit tuo Mooveen toivottua tanssiliikuntaa

Idea lisenssituote Dance80Fit'iin syntyi Merja Uotilan mukaan, kun Uotila oli New Yorkissa katsomassa Cyndi Lauperin sävletämää musikaalia Kinky Boots.

Yksi tärkeä vaikuttaja lisenssituote Dance80Fit’in syntyyn Merja Uotilan mukaan oli Cyndi Lauperin säveltämän musikaalin Kinky Boots näkeminen New Yorkissa.

Ensi viikon maanantaina Hattulan kuntokeskus Moovessa alkavat Dance80Fit-tunnit ovat kuntokeskuksen yrittäjän Salla Huuskosen mukaan jotain, mitä Mooveen on toivottu jo kauan.

– Tanssillista puolta on toivottu mukaan alusta asti. Meille oikeanlaista juttua on etsitty ja Dance80Fit’iä ei ainakaan vielä ole kaikissa muissakin paikoissa, hän sanoo.

Dance80Fit on hämeenlinnalaisen personal trainerin ja liikunnanohjaan Merja Uotilan kehittämä lisenssituote.

– Kuntotunti naamioidaan tanssiin ja sen kautta tulee luontevasti niin aerobinen kuin intervallitreenikin ja myös lihaskunto sekä venyttely. Tanssissa ei kuitenkaan tehdä tiukkaa koreografiaa vaan mennään askeltaen, rytmittäen ja helpoin tasalaskuin liikkuen, entinen ammattitanssija ja -koreografi Uotila kertoo.

Moovessa siis pääsee pian nauttimaan toistaiseksi harvinaisesta liikunnasta. Näin ei välttämättä ole pitkään, sillä Merja Uotila aloitti jo alkuvuonna 2016 paitsi ensimmäisen Dance80Fit -ryhmän vetämisen Hämeenlinnassa, miltei samaan aikaan myös ohjaajakoulutuksen.

– Olen itse opettanut tanssia 80-luvulta lähtien ammatikseni ja tunnen niin kentän kuin vaatimustasonkin. Dance80Fit’in kehittämisen jälkeen minulle oli aika pian selvää, että täytyy alkaa myös kouluttaa lisää ohjaajia.

Kasarimusa kaikuu pian myös Moovessa, kun innostavaksi opettajaksi kuvailtu Merja Uotila aloittaa Dance80Fit-tunnit.

Kasarimusa kaikuu pian myös Moovessa, kun innostavaksi opettajaksi kuvailtu Merja Uotila aloittaa Dance80Fit-tunnit.

Idea omasta liikuntatuotteesta kyti Uotilan mukaan alitajunnassa vuoden verran. Välillä jo taka-alalle jääneet ajatukset nosti uudelleen pintaan matka New Yorkiin ja Cyndi Lauperin säveltämän musikaalin Kinky Boots näkeminen.

– Kotiin päästyämme olin lenkittämässä koiraa, kun tajusin yht’äkkiä, miten se pitää tehdä. Siinä jäi lenkki kesken, hän muistelee naurahtaen.

Äärimmilleen yksinkertaistettuna Dance80Fit’in pointtina on hyödyntää sekä tanssillista etenemistä että kehonpainotreeniä, kuten nykyään pinnalla olevia FIT-lisäyksiä. Eri tyyppistä liikuntaa tulee myös saman biisin sisällä.

– Asiakkaat ovat hyvin tietoisia lihasmassan kehittämisistä ja tukilihaksistoista. He vaativat laatua. Ja sitä he tästä myös saavat, Merja Uotila lupaa.

Mooven ohjelmistoa täydentävään Dance80Fit’iin voi osallistua joko kertakäyntinä, kymppikortilla tai kuntokeskuksen tarjontaan juuri tulleella kuukausikortilla.

– Paikka kannattaa kuitenkin varata etukäteen joka tunnille. Jo etukäteen on tullut paljon kyselyjä ja varauksiakin, Salla Huuskonen kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.