Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

HARRASTUKSET: Tuomas Nieminen on Twilight Imperium Suomi -yhteisön perustaja

Tuomas Nieminen on järjestämässä lautapelitapahtumaa Hattulaan.

Hattulalaisten harrastuksia esittelevän juttusarjan toiseen osaan haastateltavaksi löytyi opettaja, kuntapoliitikko ja lautapeliharrastaja Tuomas Nieminen.

1) Kuka olet ja missä päin maailmaa asut?

– Tuomas Nieminen, lautapeliharrastaja ja Twilight Imperium Suomi -yhteisön perustaja. Asustelen Parolassa, Hattulassa.

2) Oletko jo ennättänyt työelämään, jos niin missä työskentelet?

– Työskentelen Parolan lukiossa filosofian, psykologian, ev.lut.uskonnon ja elämänkatsomustiedon opettajana.

3) Mitä harrastat?

– Harrastan monipuolisesti liikuntaa, tietokirjallisuutta ja elokuvakulttuuria. Teen myös vapaa-ajallani erilaisia videoprojekteja ja osallistun yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

4) Toimitukselle on kerrottu, että olet järjestämässä Hattulaan lautapelitapahtumaa. Mistä tässä on kyse ja oletko ollut vastaavissa projekteissa aiemmin?

– Lepaan Kartanolla järjestetään lokakuun viimeisenä viikonloppuna Twilight Imperium 4 -lautapeliturnaus, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaan yhdessä ystäväni kanssa. Twilight Imperium on 25 vuotta vanha galaktiseen diplomatiaan, tutkimusretkeilyyn ja sodankäyntiin perustuva lautapeli, joka on saanut useita versioita vuosien varrella ja kerännyt vankan kannattajapohjan myös meillä Suomessa. Olen ollut aiemmin järjestämässä erilaisia tapahtumia, mutta vastaavankaltainen lautapeliturnaus on minulle ensimmäinen laatuaan.

5) Mikä lautapeleissä kiehtoo ja mikä on oma suosikkisi?

– Lautapelit vahvistavat sosiaalisia sidoksia ja tuovat arkeen vaihtelua. Twilight Imperium 4 on selkeä suosikkini sen haastavuuden ja taktisuuden ansiosta. Yksi pelikerta voi kestää toistakymmentä tuntia, jonka aikana saan viihtyä ystävien seurassa ja antautua eeppisen pelikokemuksen vietäväksi ilman älypuhelimia tai perhevelvoitteita.

6) Paljonko aikaa harrastus elämästäsi vie?

– Itse pelin pelaaminen vie tavallisesti yhden kokonaisen päivän. Toisinaan saatan pelata useita kertoja kuukaudessa. Kesällä pelikertoja kertyy enemmän. Twilight Imperiumin pelimaailma kiehtoo sen verran suuresti, että kuuntelen aktiivisesti myös aiheeseen liittyviä podcasteja ja videoita verkosta.

7) Mikä oli / on lempiaineesi koulussa?

– Pidin koulussa kuvataiteista ja perinteisistä lukuaineista, erityisesti historiasta ja uskonnosta, myöhemmin lukiossa myös filosofiasta ja psykologiasta. Nämä aineet päätyivät myös laajalti opettamieni aineiden joukkoon.

8) Mielimusiikkisi?

– Kuuntelen kaikenlaista musiikkia mielialoista riippuen. Raskaampi metalli on kuitenkin ollut aina tavallista helpommin sulavaa. Suomalaisista yhtyeistä isoimman vaikutuksen minuun tekivät aikanaan YUP, CMX ja Viikate, joita edelleen löytyy soittolistaltani.

9) Lempiruokasi?

– Pyrin nykyään syömään ilmastosyistä enemmän ja enemmän kasvisruokia, ja osaankin arvostaa, jos kasvisruoka on erityisen maistuvaksi valmistettu. Varsinaisia lempiruokia minulla ei liiemmin ole, sillä minut on kasvatettu uteliaaksi ruuan suhteen.

10) Haluatko lähettää terkkuja jollekin kaverillesi?

– Haluan lähettää terveiset vanhoille lukiokavereilleni Hattulassa, etenkin niille, jotka edelleen Hattulassa vaikuttavat. Tervetuloa kaikille seuraamaan Twilight Imperium 4-turnausta Lepaan Kartanolle 29.–30.10.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.