Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Hartaus: Rippikoululaisten leirit lähestyvät

Jokainen rukoushelminauhan helmistä kätkee sisäänsä erilaisen rukouksen. Kuva: Hattulan srk, nuorisotyö.

Kesä lähestyy vinhaa vauhtia ja samoin lähestyvät rippileirit. Rippikoululaiset ovat kevään mittaan tutustuneet seurakunnan toimintaan erilaisten tapaamisten muodossa. Alkutapaamisissa on ryhmä päässyt tutustumaan toisiinsa, isosiin ja ohjaajiin.

Diakonia ja lähetystyö-rastiradalla päästiin tutustumaan tarkemmin näihin tärkeisiin työmuotoihin. Näiden lisäksi ovat nuoret päässeet yhteiseen musiikkitapahtumaan, käymään nuorisotilalla ja uuden seurakuntatalon tiloissa.

Myöskin kirkon penkki on taas tullut tutuksi useamman yhteisen jumalanpalveluksen myötä, joista yhtä pääsivät nuoret itsekin toteuttamaan.

Koko tämän tutustumisjakson tarkoitus on tuoda seurakunnan päivittäistä elämää nuorten tietoon, mutta ehkä jopa tärkeämpänä, luoda ryhmähenkeä ja saada nuoret tutustumaan omaan rippikouluryhmäänsä paremmin. Kaikki tämä tietysti huipentuu rippileiriin ja sen jälkeiseen konfirmaatioon.

Jokainen ryhmä ja rippikoululainen on tehnyt ”riparilauantain” aikana itselleen rukoushelminauhan. Käytämme ruotsalainen piispan Martin Lönnebon suunnittelemaa, yhdeksästätoista helmestä koostuvaa rukoushelminauhaa. Jokainen helmistä kätkee sisäänsä erilaisen rukouksen.

Rippileirillä opettelemme helmien rukoukset ja niiden merkitykset. Kauniin riparimuiston lisäksi, helminauha on oiva työkalu joka voi auttaa konkretisoimaan rukouksen ja sen merkityksen. Sen lisäksi se voi olla hyvä stressinpurkuväline jota voi hypistellä sormissaan stressaavissa hetkissä, ja ehkä jopa muistaa jonkin rukouksista.

Hattulan seurakunnan nuorisotyön puolesta haluamme toivottaa oikein upeita ja siunattuja rippileirejä ja toki myös kesää kaikille!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.