Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Hattula-päivät saivat mökkeilijätkin liikkeelle

Sattulan kohteisiin tutustumassa olleet Heidi ja Eino olivat iloisella kesätuulella. Kuvat: Juha Reinikainen.

Sattulassa järjestettiin lauantaina niin kirppis Mäkelän Taidenavetan parvella, äitienpäivä-aiheinen näyttely ja kesäkahvila Taidenavetalla kuin Sepän Pirtin esittelykin. Avoimet Kylät -tapahtuman kyltit opastivat kävijää, ja toki tapahtumat oli listattu myös Hattula-päivien ohjelmaan.

– Lähdimme liikkeelle varta vasten kyläpäivän takia, kertoi Eino-poikansa kanssa liikkeellä ollut lahtelainen Heidi, jolla on mökki Sattulassa.

– Taidenavetta on mielenkiintoinen ja kesäkahvila myös. Aika paljon olemme täällä kesäisin muutenkin, oikeastaan aina kun pystyy. Täällä on mökkeilijälle paljon kivaa ja Eino on jo saanut paljon kavereitakin.

Taidenavetan parvelle on sisustettu kirjastohuone.

Taidenavetan parvi kunnostettiin “kirppiskuntoon” vuonna 2019 ja lauantaina siellä pidettiin vuotuista kirppistä. Parven perältä löytyy historiaa ja rauhaa henkivä kirjastohuone, joka on myös nähtävyys sinänsä.

Itse Taidenavetassa oli Juha Levosen kokoama äitienpäivänäyttely joka kertoi äitienpäivän tarinaa niin korttien, esineiden kuin kaatuneen sotilaan äidin saaman muistokirjeenkin kautta.

Taidenavetassa oli äitienpäivänäyttely.

Sattulan kyläyhdistyksen pitämän Kesäkahvilan antimet ja kivenheiton päässä Mäkelän rakennuksista sijaitseva Sepän Pirtin esittely täydensivät maalaishenkistä kokemusta.

Sattulan kyläyhdistyksessä on tekemisen meininki muutenkin päällä, kertoivat puheenjohtaja Teija Wessman, taloudenhoitaja Katja Ojala sekä hallituksen jäsenet Leena Heikkilä ja Kaisa Putkiranta.

Kaisa Putkiranta (vas.), Katja Ojala, Leena Heikkilä ja Teija Wessman kuuluvat Sattulan kyläyhdistyksen hallitukseen.

– Juhannuksena vietetään rannassa juhlaa, elokuussa on Sattula-päivä ja olemme lisäksi kunnostaneet rantaa, aktiivit kertoivat.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.