Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Hattulalaisen Piela Auvisen näyttely avautuu helmikuussa Paperihuoneella

Piela Auvinen oli yksi Minun maani -näyttelyn taiteilijoista loppuvuonna 2017.

Hattulalaisen Piela Auvisen näyttely Pinta – muotoja luonnosta avautuu Galleria Paperihuoneella Hämeenlinnassa osoitteessa Arvi Karistonkatu 9 helmikuun 2. päivänä. Näyttely on avoinna helmikuun loppuun saakka.

– Itselläni on taipumusta ajoittaiseen alakuloon – varsin suomalainen hyve. Oma melankoliani ei liity kuitenkaan vuodenaikoihin, vaan ennemminkin ajankuluun tai sen kulumattomuuteen, kertoo Auvinen.

– Suurin pysähdys ajassa tapahtuu kesäisin, kun kaikki on tauolla. Se saa minut usein voimaan huonosti, kuten viime kesänä. Ollessani ”pakosalla” maailmasta, aloin pohtia tästä selviytymistä; erilaisia reittejä, jotka veisivät minut takaisin elämään ja ulos.

– Asun maalla ja lähdin lapsenomaisestikin tunnustelemaan sekä tutustumaan luontoon kotipihallani. Huomasin voimaantuvani katsellessani kuivuneen lätäkön jättämiä halkeilevia jälkiä tai kasaa ohuita korsia. Yksityiskohdat veivät mukanaan ja ymmärsin luonnon tervehdyttävän voiman.

Kokemuksista syntyi keraaminen laattasarja ”PINTA”, joka on Auvisen mukaan kunnianosoitus lähiympäristön merkitykselle; teoksen struktuuri, värit ja lasitteet ovat kaikki kotipihan luonnonmateriaaleista.

– Vain saven hankin ulkopuolelta. Teoskokonaisuus henkii minulle toivoa ja kertoo luonnon runsaudesta sekä sen monimuotoisuuden kunnioituksen tarpeesta. Sarja käsittää 100 numeroitua laattaa. Erityiseksi näyttelyn tekee itselleni myös se, että se on ensimmäinen yksityisnäyttelyni.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.