Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Hattulan demarit taistelee paikallisten palvelujen puolesta

Timo Ojanen (takana vas.), Ville Viitanen, Tuula Mäenpää (edessä vas.), Ville Myllymäki ja Marjo Palo lähtevät kuntavaaleihin demarien listalta.

Sosialidemokraateilla eli Hattulan demareilla on koossa toistaiseksi vähän alle kymmenen kuntavaaliehdokasta. Puolueelle, jolla nykyisellään on yhdeksän valtuutettua, määrä ei kuulosta paljolta.

– Viime vaaleissa meillä oli 14 ehdokasta ja sama on nyt tavoitteena ehdokashaussa. Erityisesti nuoria toivotaan mukaan, sanoo nykyinen kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja demarien vaalipäällikkö Ville Myllymäki.

Demariryhmän nuorin valtuutettu on tällä hetkellä Ville Viitanen joka täyttää tänä vuonna 40.

– Olen myös koko valtuuston nuorimpia, Hattulassa 20–30-vuotiaat valtuutetut puuttuvat kaikilta. Politiikka kilpailee muiden harrastusten kanssa ja voi olla, että tämä ei ole niitä helpoimpia harrastuksia, Viitanen sanoo.

Pian kolme kautta kunnanvaltuutettuna toiminut Tuula Mäenpää luonnehtii, että varsinkin valtuutetun taipaleen alku on työlästä, kun pitää oppia mistä päätetään.

– Toinen puoli on sitten se, että tässä oppii paljon uutta.

Ehdolle ovat lähdössä myös Timo Ojanen ja Marjo Palo jotka vuoden 2017 vaaleissa eivät olleet ehdolla.

Ensimmäistä kertaa ehdokkaaksi lähtevä Palo on kuitenkin ollut mukana lautakuntien varajäsenenä ja nyt hän on varsinainen jäsen varhais- ja perusopetuksen jaostossa.

Ojanen puolestaan kuvailee itseään enemmänkin järjestön taustahenkilöksi, ehdolla hän on ehtinyt kuitenkin olla parissa aiemmissa kuntavaaleissa.

Ville Myllymäki kuvailee päättyvää valtuustokautta “melko kiihkeäksi”.

Kohuttu kunnan organisaatiouudistus lähti hänen mukaansa liikkeelle jo valtuustokauden alun havainnoista, joiden mukaan Hattulan väkiluku alkoi laskea.

– Mietimme, että kuntaan pitää saada uusia ihmisiä ja yrityksiä. Siitä juontuu myös organisaatiouudistus joka nyt on ehtinyt pyöriä puolisen vuotta. Ristiriitoja on ollut mutta olemme saaneet tehtyä niitä uudistuksia mitä aiottiinkin, sanoo Myllymäki.

Hän uskoo, että jos mitään ei olisi tehty, Hattulan väkiluku saattaisi pian alkaa kahdeksalla.

Myllymäki myös korostaa, että rakentamisen kuntaan pitää olla sallittua pääsääntöisesti sinne mihin ihminen haluaa rakentaa, esimerkiksi maaseudulla kotitilan tuntumaan.

Kaavoituksessa pitäisi hänen mukaansa tutkia myös mahdollisuudet rakentaa vakituista asutusta suurten vesistöjen rannoille.

– Elinvoimaiset kylät on yksi tärkeimpiä vahvuuksia mitä Hattulalla on. Emme pärjää kilpailussa asukkaista tarjoamalla samoja peltotontteja kuin kaikki muutkin, hän uskoo.

Tulevan vaalikauden tavoitteista Myllymäki nostaa kärkipäähän kotikunnan palveluiden puolustamisen.

– On saavutus, jos pystymme pitämään ne palvelut mitä tällä hetkellä on.

Ville Viitanen kaipaa kunnan palvelujen rukkaamista yhä asiakaslähtöisempään suuntaan. Myös hän nostaa esiin kylien hyvinvoinnin.

– Kyläkoulujen säilyttäminen on tärkeää, Viitanen painottaa.

Kuntasektorin palveluksessa työskentelevä Timo Ojanen pitää tärkeänä, että työntekijöistä pidetään huolta.

– Se on työnantajakuvan kannalta aivan keskeistä.

Terveydenhoitoalalla itsekin työskentelevä Tuula Mäenpää kiittelee, että vaikka vaalikauden alussa suuren huomion vienyttä sotea ei tullutkaan, Hattulaan sentään tehtiin uusi terveyskeskus.

Ville Myllymäki pitää selvänä, että eri nimillä esiin nousevien valtakunnallisten kunta- tai sote-uudistushankkeiden keskellä paikallispäättäjän pitää aina uskaltaa toimia ensisijaisesti oman lähiympäristönsä puolesta.

– Hattulan kunta kokonaisuutena on meidän asiamme. Me edustamme Hattulaa ja taistelemme asukkaista muiden kuntien kanssa. Jos emme sitä tee, voimme saman tien luovuttaa avaimet muille. Kaikkien pitäisi tehdä töitä kokonaisuuden eteen. Jos joku rääkyy somessa arvosteluja, häneltä voisi kysyä, mitä itse olet tehnyt asioiden eteen, Myllymäki puhkuu.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.