Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Hattulan Yrittäjien uusi puheenjohtaja Reeta Muttonen haluaa kuulla yrittäjäkunnan toiveita

Yrittäjäyhdistyksen uusi puheenjohtaja Reeta Muttonen perusti yrityksensä Jaretechin noin kolme vuotta sitten.

Hattulan Yrittäjät ry:n uutena puheenjohtajana kaksivuotiskauden aloittanut Reeta Muttonen kertoo olevansa kiinnostunut siitä, millaista yrittäjyyttä Hattulassa on ja mitä asioita yrittäjät toivovat yhdistyksensä ajavan.

– Tiedän, että kylällä on hirveästi osaamista ja taitavia ihmisiä. Kysymys kuuluu, miten saataisiin yhdistettyä voimia, hän pohtii ääneen.

Itä-Suomen Parikkalasta lähtöisin oleva Reeta Muttonen sanoo, että halu saada parempi käsitys Hattulan yrityskentästä oli myös tärkeä syy ryhtyä puheenjohtajaksi.

– Olin vuoden mukana hallituksen jäsenenä ja syksyllä kokouksessa kysyttiin kuka olisi halukas puheenjohtajaksi. Kotoa tuli vihreää valoa ja suorastaan kannustettiin, kertoo Reeta.

Yhdeksi ehdoksi puheenjohtajuudelleen hän asetti, että kaksi kautta Hattulan Yrittäjien puheenjohtajana toiminut Petteri Pullola jää hallitukseen taustatueksi.

Monipuolista työkokemusta muun muassa myynnin ja markkinoinnin alalta omaava Reeta perusti oman yrityksensä Jaretechin hieman alle kolme vuotta sitten. Yritys toimittaa ohjelmistoja yritysten päivittäisten tehtävien hallintaan. Kun Reetan avopuolison yritys Winfo keskittyy näyttötekniikkaan, tukevat yritykset toisiaan hyvin.

Reeta sanoo sulatelleensa ideaa yrittäjäksi ryhtymisestä 37 vuotta.

– Isä ja ukki olivat yrittäjiä ja odotukset yrittäjyydestä eivät olleet ruusuiset. Koronan aiheuttamat haasteet löi silti ällikällä, Reeta tunnustaa.

– Yrityksen perustaminen sattui pahimpaan korona-aikaan ja yrityksillä oli todella korkea kynnys tehdä hankintoja. Myynti etänä oli myös vaikeaa, kertaa Reeta.

Sen vuoksi liikeideaa oli heti työstettävä uuteen suuntaan.

– Liiketoiminnan kivijalaksi tulivat asennus ja asiantuntijapalveluiden myyminen ICT-projekteissa.

Reeta arvioi, että nyt odotettavissa on pieniä elpymisen merkkejä myös ohjelmistojen myynnissä.

Yrittäjyydelle tuovat vastapainoa Reetan kolme lasta ja omat harrastukset, kuten piirtäminen ja laulaminen.

– Käymme perheen kanssa myös paljon autotapahtumissa ja sitä kautta ovat tulleet vintage- ja pin-up-harrastukset, hän kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.