Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Jan Vapaavuoren kiintoisimmat kohteet Hattulassa

Jan Vapaavuori liikkuu mielellään vapaa-ajallaan.

“Kesähattulalaisen” tai “osa-aikahattulalaisen” vinkkejä hyvään kesään Hattulassa?

Suosimme vaimoni kanssa paikallisia tuotteita ja palveluja niin paljon kuin pystymme, olipa sitten kyse marjoista ja vihanneksista, fysioterapiasta, pienistä korjaustöistä tai vaikkapa Parolan maanmainiosta Pepitar-ompelimosta. Kannustan kaikkia muitakin tekemään samoin, koska se on paras tapa pitää kunta vireänä. Sitäpaitsi paikalliset tuotteet ovat laadukkaita ja hattulalaiset palveluntuottajat mukavia ihmisiä, joiden kanssa on kiva asioida.

Kiinnostavia paikkoja ja käyntikohteita Hattulassa?

Hattula on iso kunta ja siellä on tosi paljon kiinnostavia paikkoja. Kannustankin kaikkia kesä-hattulalaisia lähtemään retkelle pitkin poikin Hattulaa. Oma suosikkipaikkani on Mierolan Silta-cafe Mierolan satamassa.

Mitkä asiat erityisesti saavat sinut viihtymaan Hattulassa ja toisaalta, onko jotain mitä kaipaisit?

Hattula on poikkeuksellisen vehreätä ja luonnonkaunista aluetta. Se on sopivan kaukana mutta samalla sopivan lähellä isommista asutuskeskuksista. Hattulasta puuttuvat ison kaupungin monet asiat, mutta toisaalta isoista kaupungeista puuttuuvat pienempien paikkakuntien kuten Hattulan vahvuudet.

Mitä harrastat loma-asunnolla ollessasi?

Minulle on tärkeätä saada olla ulkona ja tehdä asioita. Sen takia erityisesti erilaiset piha- ja puutarhatyöt ovat mieleisiä. Tykkään myös liikkua ja urheilla paljon. Muutoin vietän kesää varmaan aika lailla samalla tavalla kuin muutkin suomalaiset.

Hämäläiset kuvataan hitaina ja harvapuheisina; oletko törmännyt näihin seikkoihin Hattulassa? Esimerkki?

Sanotaanko niin, että hämäläiset ovat harkitsevaisia ihmisiä ja se on pelkästään hyvä asia. Mutta kyllä minä tunnen paljon eloisiakin paikallisia.

Ja sitten vielä vinkit lomalukemiseksi ja vaikkapa myös ne omat lempikirjat? Kirjastoihmisenä tämä tietysti kiinnostaa minua erityisesti.

Lomalla luen pääosin dekkareita jo ihan sen takia, että muu aika vuodesta menee erilaisten tietokirjojen kimpussa. Minusta lomalla myös lukemisen pitää olla erilaista kuin normaalissa arjessa. Suomessa on viime aikoina kasvanut oikein kelpo dekkarikirjailijoiden joukko.

Minna Linna-Vuori

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.