Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Jokivarren joukkue Tyrvännön lentismestariksi

 

Jokivarren joukkue varahenkilöineen.

Jokivarren joukkue varahenkilöineen.

Entisen Tyrvännön kyläyhteisöjen perinteinen lentopalloturnaus normaalilla kuuden pelurin joukkueella taisteltiin jälleen kerran lauantaina 13.8.

Paikkana oli Jokivarren uudistettu lentopallopyhättö. Kuluvan vuoden kisat olivat jälleen kolmen joukkueen väliset, koska Jokivarren salskea joukkue osallistui nyt neljännen kerran tähän perinneturnaukseen.

Turnauksen alussa pidettiin kapteenipalaveri, jossa sovittiin turnauksessa noudatettavissa pelisäännöistä. Rajatuomarit (2 kpl) valittiin pääsääntöisesti lepäävän joukkueen kannattajista, joten kotiin vetoväitteitä ei tarvinnut kuunnella.

Jokivarsi voitti ottelunsa Retulaa vastaan 2 – 0 (25-11 ja 25-20). Toinen ottelu Jokivarsi vastaan Suotaala-Lahdentaka päättyi myös 2 – 0. (25-11 ja 25-20) Joukkueet pelasivat 2 erää, ennen kuin järjestys oli selvillä.

Molemmat pelatut ottelut Jokivarren kentällä olivat hurjavauhtisia ja erittäin tasaväkisiä.
Näin ollen Hattulan alueen kylien lentopallokunkuksi vuodelle 2016 kruunattiin Jokivarren taisteleva joukkue.

Sijoitusottelua hopea- ja pronssitiloista Retula – Suotaala – Lahdentaka ei pelattu, koska kiusallinen sade yltyi turhan rajuksi. Kaikissa joukkueissa uurastivat vaihto vaihdolta myös kauniimman sukupuolen edustajat, kuten perussäännöissä edellytetäänkin.

Päätettiin jatkaa myöhemmin syksyllä turnausta sisätiloissa, jossa ratkotaan joukkueiden hopea ja pronssisijoitukset.

Jokivarren yhteisöhengettäret.

Jokivarren yhteisöhengettäret.

Turnausjuhlallisuudet suoritettiin Pentti Niemen suulitiloissa, jonne Jokivarren väki oli rakentanut hienot puitteet kahvitukselle ja palkintojen jaolle.

Uutena kiertopalkintona kiilteli Pentti Pietilän lahjoittama pysti, joka löysi ensimmäisen sijoituskotinsa Jokivarren alueen juhlatiloihin. Palkinto ojennettiin joukkueen manageri Pentti Niemelle.

Jokivarren joukkue rakentui seuraavasti: Pentti Niemi, Timo Örn, Kristian Paloposki, Sirpa Konsa, Heikki Konsa, Leenu Kallio, Arto Laine, Arttu Manni, Olli Nieminen ja Mauri Manni.

Lentopallourakoinnin jälkeen nautiskeltiin turnausisäntien kotihengettärien valmistamat tarjoomukset, jotka saivat kyytiä perinteiseen tapaan pelureiden napojen seutuville.

Tämän kaltaiset kyläyhteisöjen vuotuiset lentopalloturnaukset ovat sitä elävää ja hengittävää pienyhteisötoimintaa, jota ehdottomasti tarvitaan nykyajan kiireisen elämänmenon vaihteeksi.
Kentällä uurastavat pelaajat ovat kiinteä osa tätä toimintaa, mutta kaikkein tärkein elementti löytyy kuitenkin sieltä keittiön puolesta, jossa valmistellaan ja valmistetaan pelaajille ja tukijoukoille tulevat tarjoomukset. Valitettavan usein sitä kuitenkin unohdetaan nämä kyläyhteisöjen ”hengettäret” joiden harteilla on vahvasti kyläyhteisöjen tulevaisuus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.