Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Kari Westerlund pitää Parolaa siistinä

Monille tervejalkaisille ihmisille roskan tai tupakantumpin vieminen roskikseen on ylivoimaista myös Hattulassa.

– Kyllä pitäisi jaksaa, tässä Parolan keskustassakin näkyy melkein kymmenen roskista, kun ympäri pyörähtää, sanoo Kari Westerlund.

– Eilen iltapäivällä siivosin bussipysäkiltä 49 tupakantumppia, 3 jäätelötikkua ja 2 purukumia, hän jatkaa.

Julkisten paikkojen siivoaminen on muodostunut Karille vapaaehtoiseksi ajankuluksi. Jaloista liikkeelle lähtenyt, etenevä hermosairaus aiheuttaa sen, että hän liikkuu invamopolla.

– Pystyn liikkumaan kepeillä enää lyhkäsiä matkoja, hän kuvailee.

Hämeenlinnasta aikanaan pohjoiseen lähtenyt Kari on viime syksystä asti asunut Hattulassa. Utsjoelle jäi taakse ura K-kauppiaana.

– Hämeenlinnasta lähdettiin 18,5 vuotta sitten, nyt tyttö on lukiossa Parolassa. Pohjoisessa ainakin tottui erilaisiin ilmoihin. Nyt sanovat, että on ollut kylmä kesä, mutta Utsjoella 14 astetta oli jo helle, mies jutustelee ja myöntää silti itsekin olevansa ennemmin “kauniin sään lentäjä”.

– Invamopo on muuten hyvä väline, mutta saisi olla neliveto.

Julkisten paikkojen siivoaminen on muodostunut Kari Westerlundille vapaaehtoiseksi ajankuluksi.

Julkisten paikkojen siivoaminen on muodostunut Kari Westerlundille vapaaehtoiseksi ajankuluksi.

Hattulan ja ympärystön pyöräilyreittejä Westerlund kehuu.

– Täällä on niin pirun hyvät pyöräilyreitit. Eilenkin kävin Tiiriössä ostosmatkalla, mutta kyllä mää sieltäkin isoimmat roskat poimin.

Kari arvioi, että ihmiset Hattulassa eivät ole sen epäsiistimpiä kuin muutkaan, vaikka varsinkin tupakantumppien määrä häntä usein ihmetyttää. Omassa vapaaehtoistyössä yksi parhaista puolista on sosiaalisuus.

– Ihan helmi juttu, että pääsee ihmisten kanssa jutteleen.

Juha Reinikainen

Lepaan puutarhamessuillekin invamopollaan ajanut Kari naureskelee olleensa yleisön joukossa huomiolippuineen kuin Helvetin enkeli.

Lepaan puutarhamessuillekin invamopollaan ajanut Kari naureskelee olleensa yleisön joukossa huomiolippuineen kuin Helvetin enkeli.

1 kommentti

  1. Heli:

    Pakkohan se on olla samaa mieltä! Vähän laiskasti tunnustan toisten jätöksiä itse siivoavani, mutta kyllä tuossa pari päivää sitten sujahti jonkun jättämä mehupurkki roskiin. Upeaa työtä yhteisön hyväksi ja silmän iloksi!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.