Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

KESÄKAHVILA: Naisten Pankin antimet houkuttavat Hattula-Pirtille jopa sata kävijää päivässä

Seija Vesa, Maija Ojala ja Eija Siltanen myivät lähes täysin itsevalmistettuja vehnäsiä. Kuva: Juha Reinikainen.

Hattula-Pirtillä nyt toista kesää järjestettävät pop up -kahvilat ovat osoittautuneet toimivaksi ideaksi. Yksityiset ja yhdistykset saavat toteuttaa itseään ja ainakin tämän viikon tiistaista torstaihin kahvilaa pitävän Hämeenlinnan Naisten Pankin aktiivit olivat tyytyväisiä kävijämäärään.

– Eilinen päivä oli hyvä, sillä asiakkaita oli lähes sata. Vieraskirjan perusteella paikallisia, eli hattulalaisia ja hämeenlinnalaisia oli paljon, Maija Ojala kiitteli.

Keskiviikon ensimmäisen tunnin aikanakin asiakkaita oli jo ehtinyt paikalle hyvin. Tyytyväiset kommentit välipalaansa nauttivien pöydistä kertoivat valmistusportaan onnistuneen työssään.

– Myynnissä on makeaa ja suolaista ja kaikki paitsi croissantit on tehty itse.

Naisten Pankki on vuonna 2007 perustettu suomalainen verkosto joka tukee naisten koulutusta ammattiin ja yrittäjyyteen kehittyvissä maissa. Hämeenlinnan osaston aktiivit kertoivat, että jäseninä on ainakin ennen Hattulassa asuneita.

– Yritämme kerätä varoja tällaisilla ja vastaavilla tempauksilla kuten myyjäisillä ja kokoontumisissamme käy myös vierailevia luennoitsijoita.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.