Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 3 m/s I
 

Keskustanaisten puheenjohtajaksi Kristiina Ruuskanen

Kristiina Ruuskanen.

Keskustanaisten Etelä-Hämeen piiri ry on syyskokouksessaan Hattulassa valinnut uudeksi puheenjohtajakseen projektipäällikkö, YTM Kristiina Ruuskanen Hämeenlinnan Iittalasta. Varapuheenjohtajana jatkaa maatalousyrittäjä Mervi Yrjänä Jokioisilta. Muita johtokunnan jäseniä ovat (henkilökohtainen varajäsen suluissa): Rauni Vähä-Pietilä Forssasta (varalla Liisa Tonteri), Marjut Kallioinen Forssasta (varalla Anna-Liisa Perkkilä-Ojala), Pirkko Lokinperä Hattulasta (varalla Anne Riihilahti), Riikka Helenius Hämeenlinnasta (varalla Sinikka Haapsamo), Virpi Paananen Hämeenlinnasta (varalla Annali Näsi), Satu Nurmi Jokioisilta (varalla Kirsi Räisänen) ja Riitta Pyykkö Ypäjältä (varalla Mirva Ylösmäki).

Kokouksessa luovutettiin myös Suomen Keskustan rp:n myöntämiä ansiomerkkejä. Kultaisen ansiomerkin sai Anneli Näsi Tuuloksesta. Anneli Näsi toimi jo vuodesta 1957 alkaen Toijalassa Maaseudun Nuorten Liitossa ja 1960-luvun puolivälistä lähtien Tuuloksen paikallisyhdistyksessä ja keskustanaisten piirissä muun muassa aktiivisena tapahtumajärjestäjänä ja varainkerääjänä. Näsi nimitettiin kokouksessa myös Keskustanaisten Etelä-Hämeen piirin Vuoden Keskustanaiseksi 2021. Hopeiset ansiomerkit luovutettiin Sari Kujanpäälle Hattulasta, Riitta Pyykölle ja Mervi Yrjänälle.

Kokouksen kannanotossa keskustanaiset vaativat, että hyvinvointialueen päätöksentekijöiden on saatava tieto asiakaspalautteista: Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueen valtuusto. Se päättää maakuntamme sosiaali- ja terveys- ja pelastuspalveluista. Päätöksenteon perusteet pitää keskustella jo vaalikampanjoiden aikana, yhdessä äänestäjien kanssa.  – Ainakin keskustanaiset ovat tähän valmiita, kannanotossa todetaan.

Etelä-Hämeen Keskustanaiset luottaa siihen, että aluevaltuustoon valitut tarttuvat toimeen nopeasti.

– Hyvinvointialueen päätökset pitää tehdä sen perusteella, mitä ihmiset tarvitsevat. Ihmisten tyytyväisyys tai kritiikki on otettava huomioon tärkeänä päätöksentekoa ohjaavana tietona, toteaa Etelä-Hämeen Keskustanaiset ry:n vastavalittu puheenjohtaja Kristiina Ruuskanen.

Näin ollen myös asiakaspalautetta nykyisistä palveluista ja hoitokokemuksista pitää kerätä enemmän ja vertailukelpoisesti. Tiedonkeruussa ei ole hetkeäkään hukattavana, keskustanaiset korostaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.