Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

KOHTI KUNTAVAALEJA: Vasemmistoliitto haluaa vakiintua valtuustopuolueeksi Hattulassa

Arja Hurme (kuvassa vasemmalla), Tuomas Nieminen ja Hanna Jokinen lukeutuvat vasemmistoliiton ehdokkaisiin ensi kevään kuntavaaleissa.

Viime kunnallisvaalit nostivat vasemmistoliiton Hattulassa valtuustopuolueeksi.

Paikkoja tuli samalla kaksi ja järjestöaktiivi Arja Hurmeen mielestä Hanna Jokinen ja Tuomas Nieminen ovat selviytyneet “tulokaskaudestaan” hienosti.

– Valtuutettumme eivät ole ainakaan olleet valtuustossa tekemässä pahaa. He ovat olleet neuvottelemassa asioista muiden valtuutettujen kanssa puoluekannasta riippumatta.

Niin Jokinen, Nieminen kuin Hurmekin ovat lähdössä ehdolle myös vuoden 2021 vaaleissa. Puolueella on Hattulassa nyt seitsemän ehdokasta, eli jo tässä vaiheessa yksi ehdokas enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Vuoden 2017 vaaleissa kolmaskaan valtuustopaikka ei ollut kaukana.

– Edelliset vaalit näyttivät, että ihmiset näkevät tarvetta aidosti vasemmistolaisittain ajatteleville valtuutetuille. Lautakuntapaikoilla vaikuttaminen on yhtä lailla tärkeää, sanoo Arja Hurme.

Hanna Jokisen mukaan valtuustokausi on kulunut kriisistä toiseen kulkiessa. Ratkottavana on ollut niin lukiokysymys, ulkoistetun terveydenhuollon ongelmat kuin koronakriisikin.

– Hirveän vähän aikaa on jäänyt kunnan kehittämiseen, hän puntaroi.

Jo ennen kunnallispolitiikon rooliaan terveydenhuollon ay-aktiivina tunnettu Jokinen uskoo, että koronatoimet vaikuttavat kuntiin vielä pitkään.

Samoin hänen mukaansa on selvää, että kriisissä tähän asti tehtyjä toimia ja niiden vaikutuksia tullaan vielä jälkikäteen tarkastelemaan.

– Edessä on vielä pitkä jälkipyykki nykyisistä toimista.

Kuntapolitiikassa Hanna Jokinen on jäänyt kaipaamaan Hattulalta “reiluutta” puheisiin, joita vuosittain käydään talousarviovalmistelun yhteydessä.

– Säästöistä käydään aina puhetta loppuvuodesta. Siinä kunta voisi vähän skarpata, etteivät suhteellisen pienipalkkaiset ihmiset joutuisi aina olemaan huolissaan tulevaisuudestaan.

Tuomas Nieminen sanoo, että uudelle valtuutetulle kesti melko pitkään päästä päätöksenteon tapoihin käsiksi. Hän on kuitenkin tyytyväinen, että on pystynyt olemaan itselleen rehellinen sen suhteen, miten on politiikkaa tehnyt.

– Potentiaaliamme ei myöskään ole ihan täysin ulosmitattu, hän luonnehtii.

Viime vaaleissa Jokinen ja Nieminen olivat “uusia kasvoja”, nyt se etu on Niemisen mielestä ulosmitattu.

– Yllätysmomentti on poissa. Nyt olemme jo tunnetumpia ja suosio testataan eri tavalla.

Vasemmistoliitto toivottaa yhä myös lisäehdokkaat tervetulleiksi listoilleen.

– Erityisesti parikymppisiä ehdokkaita uupuu tasapuolisen ikäjakauman kannalta, Hanna Jokinen sanoo.

Omissa, hiljattain listaamissaan vaaliteeseissä Hattulan vasemmistoliitto kertoi aikovansa jatkossakin valvoa kaikkien kuntalaisten etua.

Lisäkaneetti oli, että heikoimmassa asemassa olevat tarvitsevat tukea enemmän kuin aikoihin.

– Korona on sekoittanut kaiken koteja ja työpaikkoja myöten. Tästä tulee vielä kauhea lasku, meillä on nytkin iso joukko ihmisiä jotka taistelevat päivittäin perustarpeittensa kanssa, varoittelee vapaaehtoistyöntekijänä toimiva Hurme.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.