Tiistai 27.07.2021
Nimipäivät: Heidi
Hämeenlinna
Melkein selkeää
23°C
Tuuli: 0 m/s IEI
 

KOHTI VAALEJA: Hattulan vasemmistoliiton teesit valtuustokaudelle 2021-25

Hattulan vasemmistoliitto piti kokouksensa ja asetti samalla ehdokkaita kuntavaaleihin marraskuun 19. päivänä.

Hattulan vasemmistoliitto lähtee vaaleihin edellisvaaleja laajemmalla ja vahvemmalla listalla. Mukana on uusia tuttavuuksia ja tutumpia politiikan konkareita.

Syyskokouksessaan 19.11. paikallisyhdistys valitsi kuntavaaliehdokkaikseen puutarhuri Timo Koskisen, lukion opettaja Tuomas Niemisen, dramaturgi Leila Kaikkosen, vapaaehtoistyöntekijä Arja Hurmeen, työkaluvalmistaja (eläk.) Kauko Hännisen, näyttelijä-ohjaaja Antti Kemppaisen ja lähihoitaja Hanna Jokisen, joka kokouksessa valittiin myös yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi.

Päättyvällä valtuustokaudella vasemmistoliitto on taistellut Hattulassa lukion ja koko kouluverkon säilyttämisen puolesta, tehnyt lähidemokratiaa vahvistavia aloitteita ja puolustanut heikoimmassa asemassa olevien etuja suurimmilta heikennyksiltä.

Valtuustossa ja lukuisissa luottamustehtävissä vasemmistoliitto on esiintynyt asiakeskeisenä ja rakentavan yhteistyön nimiin vannovana voimana, joka on keskittynyt keskinäisen torailun sijaan koko kuntayhteisön hyvän edistämiseen.

Tulevalla valtuustokaudella vasemmistoliitto haluaa Hattulassa profiloitua koulutusmyönteisenä ja laadukkaita peruspalveluita puolustavana ryhmänä, jolle on tärkeää kuunnella paitsi kuntalaisten huolenaiheita myös heidän ideoitaan ja ehdotuksiaan.

Tapa, jolla politiikkaa on vielä tähänkin päivään asti Hattulassa tehty, pienissä piireissä luottomiesten kesken, on tullut tiensä päähän.

Kuntapolitiikan pitää olla ruohonjuuritason toimintaa, josta välittyy yhdessä tekemisen henki. Isot päätökset pitää tarvittaessa alistaa kunnan ja kuntalaisten yleistahdon ratkaistavaksi.

Hattulassa on tarve tehdä investointeja niin lapsiin ja nuoriin kuin perheisiin ja ikäihmisiinkin.

Vaikka taloustilanne kunnassa on haastava, on ihmisten hyvän arjen edellytyksistä pidettävä huolta. Koronan jälkeen elämä jatkuu.

Hattulan vasemmistoliitto aikoo jatkossakin valvoa kaikkien kuntalaisten etua, olkoonkin, että heikoimmassa asemassa olevat tarvitsevat tukeamme enemmän kuin aikoihin.

Kaikkien yhteiseksi parhaaksi on varmistaa, ettei kukaan putoa tai ajaudu vaaraan pudota pois kelkasta.

Kunta tarvitsee positiivista ja ulospäinsuuntautuvaa viestintää, joka tuo esiin arjen helppoutta ja vakautta, luonnonläheisyyttä ja perhekeskeisyyttä korostavat puolet.

Hattulan imago kaipaa kiillottamista, ja luonnollisimmin tämä käy nostamalla esiin kunnan omia vahvuuksia ja pitämällä kiinni yhteisesti laadituista arvoista ja tulevaisuuden visiosta.

Valitsemalla vasemmistoliiton hattulalaiset voivat osoittaa arvostavansa populismin sijaan faktaperustaisuutta, oman edun tavoittelun sijaan yhdessä kulkemista ja tekemistä, klikkiytymisen sijaan avointa lähidemokratiaa ja menneisyyteen tutkailun sijaan rohkeaa tulevaisuuteen tähyilyä.

Hattulassa 19.11.2020,

Hattulan vasemmistoliitto ry:n hallitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.