Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Kotiseutupuodissa paketoitiin jo keväisiä lahjoja

Liisa Salonen paketoi tiistaina puodilla lahjaesinettä.

Hattulan Kotiseutupuoti avasi ovensa kesäksi viime lauantaina. Pyhän Ristin kirkon viereisessä viljamakasiinissa vapaaehtoisvoimin toimivalla puodilla on asettaa myyntiin 11 eri paikallisen kädentaitajan tuotteita.

– Aukiolon kesto on sovittu alun perin elokuun puoliväliin mutta viime kesänäkin toimimme elokuun loppuun asti, kertoo peräti 26. kesäänsä puodin hyväksi toimiva kuvataiteilija Sirkku Rahunen-Ahtila Hattulasta.

Rahunen-Ahtila arvuuttelee jo, onko mukana nyt viimeistä kesäänsä. Hänen korttejaan ja maalauksiaan on joka tapauksessa vielä tänä kesänä mahdollista hankkia puodilta. Kuvataiteilija nostaa esiin uutuutena puodissa tarjolla olevat kehystäjä Sirpa Putkosen Korona-ajan askareet. Ne tuovat ainakin Rahunen-Ahtilan mieleen hänen Meksikossa näkemänsä alkuperäisasukkaiden koristeet.

Sirpa Putkonen on käyttänyt korona-ajan hyödyksi.

Viime kesä oli sikäli tyypillinen, että keskieurooppalaiset matkailijat löysivät Hämeen maisemiin suomalaisittain vasta loppukesästä. Siksi puotikin saattaa taas pidentää aukioloaan aina elokuun loppuun. Kädentaitajat ovat tänä kesänä myös päättäneet pitää puodin auki viikon jokaisena päivänä.

– Pyhän Ristin kirkkoon liittyvän Rottien Pyhimys -kirjan ilmestyminen on jo nyt tuonut paikalle ihmisiä. Se on pitkästä aikaa kiistatta hyvä asia Hattulalle, kiittelee Rahunen-Ahtila.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.