Sunnuntai 13.06.2021
Nimipäivät: Raili, Raila
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 8 m/s PL
 

Kotiseutupuoti palvelee kesäkuun alusta elokuun loppuun

Liisa Vanhatalon tinakoru on hyvä muisto visiitistä Hattulassa.

Liisa Vanhatalon tinakorut ovat yksi Hattulan Kotiseutupuodin tämän kesän houkuttimista. Vanhatalo on jatkanut isänsä 1960-luvun lopulla aloittamaa käsityön perinnettä. Hänen työtilansa löytyvät Hattulan Halkorvesta, vanhasta kansakoulusta jossa tilaa riittää korunvalmistukseenkin.

– Isä aloitti ja minä olen jatkanut, Design Vanhatalon nimen alla operoiva Liisa Vanhatalo kertoo.

Tinakorujen tekijöitä on Suomessa enää vähän. Vanhatalo aloitti korunvalmistuksen 1960-luvun lopulla, kun tinakorut alkoivat olla muodissa.

– Olen opiskellut valmistuksen itse. Jonkinlaista silmää täytyy tietysti olla ja tämä kysyy myös niskaa, kertoo Vanhatalo taiteellisen ja staattisen työn vaatimuksista.

Liisa Vanhatalo on valmistanut koruja myös tilauksesta eri teemoilla hämäläisille instituutioille.

Hattulan Kotiseutupuodin kesä Pyhän Ristin kirkon viereisessä viljamakasiinissa alkaa kesäkuun 1. päivänä jolloin tarjolla on myös kahvia. Puoti on avoinna elokuun loppuun asti päivittäin, lukuunottamatta maanantaipäiviä. Myös juhannuksen tienoilla on tiedossa muutaman päivän kiinniolojakso.

Sirkku Rahunen-Ahtila ja uniikkeja monotypia-kortteja.

Uusia, tuotteitaan myyntiin tuovia kädentaitajia ovat Eija Nylund, Anita Wathén, Tuulevi Haakana ja Laura Toivanen. Ainoa alusta asti mukana ollut kädentaitaja on Sirkku Rahunen-Ahtila, jolta tarjolla on ensin lasille maalattuja ja sitten korteiksi painettuja monotypia-kortteja.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.