Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Kuvanveistäjä Piela Auvinen kutsuttuna taiteilijana Firenzen Biennaalissa

Kuvanveistäjä (YAMK) ja keraamikko (AMK) Piela Auvinen esittäytyy kutsuttuna taiteilijana Firenzen Biennaalissa (18.-27.10.2019). Auviselta biennaalissa on keraaminen installaatio nimeltä ”Water Drops”, jonka lähtökohta on Jean Sibeliuksen oletettavasti ensimmäisestä kappaleesta Vattendroppar. Auvinen on tutkinut veteen putoavan pisaran liikettä ja jakanut tapahtuman osiin dreijaten muodot ilmi.

”Veistossarjaa voi peilata myös tässä hetkessä maailman tilanteeseen, koska se on mallinnos orgaanisesta kausaliteetista. Itse tapahtuma on voimakkaimmillaan sen keskiössä, mutta vaikuttaa kauas ympäristöönsä siinä hetkessä ja tulevaisuudessa. Kaikilla menneillä sekä nykyisillä paikallisilla tai globaaleilla ilmiöillä (esim. ilmastonmuutos, sodat, talouskriisit, ydinsodan uhka, kansanliikkeet, väestön kasvu, maahanmuutto) on omat keskipisteensä. Ne laajenevat ajan kuluessa tai maantieteellisesti sekä risteävät muodostaen uudenlaisia ilmiöitä.”

Auvinen toimii vielä tänä vuonna Päivölän opiston Kuvataide- ja Arkkitehtilinjan koordinoivana opettajana sijaistaen linjanjohtajaa. Seuraavina vuosina tiedossa on ainakin Hämeen rahaston myöntämä työskentelyapurahakausi sekä valtakunnallisen CERAMEGA 2020 keramiikkanäyttelyn kuraattorin tehtävät Voipaalan Taidekeskuksessa Valkeakoskella.

”Eteneminen työtehtävissä sekä uralla on välillä kovempaa ja välillä hidastuu todella. Silloin taas keskityn täysillä omaan taiteeseen. Kaikessa on puolensa, minulle lasi on aina puoliksi täynnä.”

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.