Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

LAAJENEVA KOTIRINNE: Naapureita tutuksi Venetsialaisissa

Anu Koponen (vas.), Johanna Pennanen ja Henrietta Aitto-oja Hattulan seurakunnasta, Viivi ja Susanna Kallio sekä Minttu ja Amalia olivat paikalla jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman virallista alkamisajankohtaa. Kuvat: Juha Reinikainen.

Hattulassa Kotirinteen asuinalueen leikkipaikan ympäristössä vietetään tänään Venetsialaisia. Makkaratulet roihusivat ja mölkkypeli oli valmiina juhlakansalle jo hyvissä ajoin ennen iltakuutta.

Seurakunta oli paikalla omalla pisteellään ja kunta oli lainannut paitsi pelejä, myös katoksen koska alkuperäinen sääennuste oli luvannut sadetta.

– Tavoitteena on tutustuttaa edelleen rakenteilla olevan asuinalueen asukkaita toisiinsa. Vanhimmat ovat asuneet ykkösalueella kymmenen vuotta ja toiset vasta rakentavat taloaan kolmosalueelle, kertoi järjestäjiin kuulunut Susanna Kallio.

Niin sanotulle ykkösalueelle keväällä 2013 muuttanut Kallio pitää Kotirinnettä rauhallisena asuinalueena josta muun muassa lasten koulumatkat kuitenkin taittuvat mukavasti pyöräillen.

– Osa alkuaikoina Kotirinteeseen rakentaneista on rakentanut tänne jo toisen talon, Susanna Kallio tietää.

Kotirinteestä löytyy yhteishenkeä sillä alueella on muun muassa oma zumbaryhmä.

– Luistelujäätä olemme pyytäneet kunnalta alueelle. Aloitetta tehdessä Kotirinteessä asui jo ainakin 40 lasta ja nyt heitä on varmaan parikymmentä enemmän.

Erilaisia yhteisiä tapahtumia alueella on järjestetty aiemminkin ja myös kyläyhdistyksen perustamista on tosissaan harkittu.

– Juuri osallistuimme myös valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan ja keräsimme roskia ojista ja tienvieriltä, Kallio kertoo.

Miljoona roskapussia on kaksi kuukautta kestävä siivoustalkoo jossa mukana on yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja jotka yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä roskat pois.

Kampanja päättyy keskiviikkona 14.6. kello 20, jolloin tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Kotirinteessä riittää vielä yksi täysin aloittamaton alue jonka tonttimyynnin käynnistäminen on jätetty viimeiseksi. Tämä alue sijaitsee lähinnä Parolaa ja Merventietä.

Juha Reinikainen

Teerenkujan varsi on vielä rakentamatta. Tästä lähinnä Parolaa sijaitsevasta Kotirinteen osasta voi odottaa suosittua.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.