Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Lahjoita mulle huominen: Yhteisvastuukeräys 2022 nostaa esiin nuorten kokeman hädän ja toivottomuuden

Yhteisvastuukeräys käynnistyy 6.2.

Yhteisvastuukeräys on vuodesta 1950 toiminut lähimmäisenrakkauden kansanliike ja yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä. 6.2.2022 alkava keräys kerää varoja koronapandemian seurauksista kärsiville lapsille ja nuorille Suomessa ja maailmalla.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten ahdingon ja yksinäisyyden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Vaikka perinteinen helmikuun talvitapahtuma kirkonmäellä joudutaan perumaan, keräys toteutuu silti.

Maailmanlaajuinen pandemia on osunut nuorille herkkään ikävaiheeseen ja koetellut ikäpolvea kovalla kädellä niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2021 toteuttaman kouluterveyskyselyn tulokset paljastivat suomalaisnuorten mielenterveyden heikentyneen pandemian aikana.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen tuotolla koronan lieveilmiöitä kohdanneiden nuorten arkeen tarjotaan lisää aikuista tukea matalan kynnyksen menetelmin.

20 prosenttia tuotosta saa Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia.

Lasten ja nuorten keskuksen etsivän nuorisotyön Palveluoperaatio Saappaan toimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja toimintaa levitetään myös kouluihin. Oman seurakunnan osuus (20 %) Hattulassa osoitetaan nimenomaan Saapas-toimintaan, sillä Hattula on Kanta-Hämeessä ainut paikkakunta, jossa toimii oma Saapas-ryhmä.

Köyhempiä maita pandemia on koetellut vielä enemmän. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäapua kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa, jollainen pandemiakin on. Etelä-Sudanissa tuetaan yhteisvastuuvaroin perheiden ruokaturvaa ja pyritään avustamaan pakolaisuudesta palanneiden lasten ja nuorten koulukuluissa. Kehittyvissä maissa koulunkäynti keskeytyi koronan myötä monien nuorten osalta usein kokonaan.

Voit antaa lahjasi Hattulan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen nettilahjoitussivulla osoitteessa yhteisvastuu.fi/hattula

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.