Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Lahjoitus: Fredrikoiden tuki auttaa tyttöfutarit turnausmatkalle

Parolan Visan E13-tytöt kokoontuivat maanantaina K-Supermarket Hattulan tilpoihin vastaanottamaan Lions-klubi Parolan Fredrikoiden lahjoituksen. Kauppias Antti-Jussi Kivi (vas.) on ollut auttamassa lahjoitusvarojen kertymistä sallimalla Fredrikoille kuittien keräyspisteen kaupan pullonpalautuspisteen luo. Kiven oikealla puolella Parolan Fredrikoiden presidentti Virpi Pitkänen ja Laila Mäkinen.

Parolan Visan E13-tytöt kokoontuivat maanantaina K-supermarket Hattulan tiloihin vastaanottamaan Lions-klubi Parolan Fredrikoiden lahjoituksen. Kauppias Antti-Jussi Kivi (vas.) on ollut auttamassa lahjoitusvarojen kertymistä sallimalla Fredrikoille kuittien keräyspisteen kaupan pullonpalautuspisteen luo. Kiven oikealla puolella Parolan Fredrikoiden presidentti Virpi Pitkänen ja Laila Mäkinen.

Juniorijalkapallo elää ja voi hyvin Parolan Visassa, vaikka aikuisten edustusjoukkue lipui Hämeenlinnaan toisen seuralipun alle. Tätä mieltä ovat ainakin Visan D13-tytöt, jotka ovat huhtikuun 24. päivänä aloittamassa sarjakautensa Tampereen piirin 1.-divisioonassa. Viime vuonna loppusijoitus oli kolmas.

– Pelaajia on nyt 17 ja 18. pelaaja on pian liittymässä joukkueeseen. Tulijoita on koko ajan lisää, iloitsee joukkueenjohtaja Anne Riihilahti.

Anne Riihilahti sanoo naurahtaen, että joukkue on kuin perheyritys, sillä valmentajana on hänen puolisonsa Topi Riihilahti. Sarjaansa tytöt pelaavat noin ottelu viikossa -tahtiin. Pelialueena otteluissa on puolet aikuisten kentästä ja pelaajia on kentällä kerrallaan 1+7. Otteluissa on rajoittamaton vaihto-oikeus.

– Talvella meillä oli harkat kolme kertaa viikossa ja pelituntumaa kävimme juuri ottamassa turnauksessa Valkeakoskella, Anne Riihilahti kertoo.

Sarjaotteluiden lisäksi tiedossa on turnausmatka Tallinnaan kesäkuun lopulla. Nelipäiväiseen matkaan joukkue on kerännyt varoja talkoilemalla yhdeksän kertaa ja valmistamalla pahvisia ständejä aihioista valmiiksi tuotteiksi viiden tunnin “työvuoroissa” ToyPapilla.

Pelireissua päättivät vauhdittaa myös Parolan Fredrikat, eli paikallinen Lions-klubi. Klubi on kerännyt varoja muun muassa K-Supermarket Hattulassa, jossa pullonpalauttaja on viime vuodesta asti voinut sujauttaa pullokuittinsa leijonien lahjoituslippaaseen.

Visan E13-tyttöjen pelaaja Iida Vilkki ja joukkueenjohtaja Anne Riihilahti iloitsivat Parolan Fredrikoilta saadusta lahjoituksesta.

Visan D13-tyttöjen pelaaja Iida Vilkki ja joukkueenjohtaja Anne Riihilahti iloitsivat Parolan Fredrikoilta saadusta lahjoituksesta.

– Lahjoitukset kohdistamme paikallisille yhdistyksille joko anomusten tai saamiemme vinkkien kautta ja ensimmäiset pullonpalautuskuiteista kertyneet lahjoitukset päästään jakamaan nyt, klubin presidentti Virpi Pitkänen kertoo.

Visan tytöt saivat naisleijonilta Tallink Football Tournamentiin mukavan, nelinumeroisen onnenpotkun; kelpo lahjoitus yhdistykseltä, jolla on tällä hetkellä 15 jäsentä. Lahjoituksiin kuuluu aina myös vastavuoroisuus ja joukkue toteuttaa tämän kokoamalla reissustaan valokuvakertomuksen.

Hyökkääjän ja keskikenttäpelaajan tontilla viihtyvä Iida Vilkki on pelannut kesällä kaksi vuotta täyttävässä joukkueessa sen perustamisesta asti.

– Minulla ei ollut muita harrastuksia ja joukkueessa oli paljon kavereita, perustelee hän harrastuksensa valintaa.

Iidan mukaan harrastus tuntuu siltä, että sitä voisi jatkaa pidempäänkin, ja myöntää ulkomaille suuntautuvat pelireissut yhdeksi lisähoukuttimeksi.

– Ensi vuonna tavoitteemme on lähteä pelimatkalle Barcelonaan. Mukaan on jo ilmoittautunut 11 tyttöä, kertoo joukkueenjohtaja Riihilahti.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.