Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
29°C
Tuuli: 4 m/s LEL
 

Lauri Innan mielestä maailma ei ole ikinä valmis

Lauri Inna aloittaa Hattulan kunnanjohtajana tammikuun 11. päivänä. Inna kuvailee itseään ennen kaikkea elinkeino-orientoituneeksi.

Lauri Inna aloittaa Hattulan kunnanjohtajana tammikuun 11. päivänä. Inna kuvailee itseään ennen kaikkea elinkeino-orientoituneeksi.

Pian vuodenvaihteen jälkeen Hattulan kunnanjohtajana aloittava Lauri Inna, 37, vannoo asioiden jatkuvan parantamisen nimeen. Tänään Hattulassa vieraillut Inna haluaa toisaalta lietsoa yhteishenkeä Merven alueen mittavan kehittämisen ympärille, mutta aikoo kunnanjohtajana korostaa myös jokapäiväisen työn merkitystä.

– Muutaman kohtuullisen talousvuoden jälkeen ote ei saa lipsua, kunnan tavoitteissa pysyminen vaatii jokapäiväistä työtä. Mitään hyvän olon tunnetta ei saa tulla, Inna linjaa.

Miehelle, jonka mielestä maailma ei koskaan ole valmis, tammikuun 11. päivänä alkava virkasuhde Hattulassa tarjoaa luultavasti erinomaisen työympäristön.

– Olen myös talousorientoitunut, mutta ennen kaikkea elinkeino-orientoitunut. Hallinto on hoidettava, mutta kasvu tulee elinkeinojen kehittämisen kautta. Ja kun kasvukäytävällä ollaan, kasvu tulee olemaan yksi iso teema.

Vähän yli 3.000 asukkaan Punkalaitumen kunnanjohtajan viran hän jättää virallisesti vasta tammikuun 2016 lopussa, mutta aloittaa Hattulassa siis jo tätä aiemmin lomien turvin.

– Punkalaidun on ollut mukava työpaikka ja myös siellä kunnalla on ollut onnistunut vuosi, mutta hienojen tehtävien parissa on mentävä eteenpäin, itse Sastamalassa eli entisessä Vammalassa syntynyt Inna sanoo.

– Kun on Punkalaitumella katsonut asioita maaseudun näkökulmasta, se auttaa näkemään myös Hattulan vahvuuksia, hän jatkaa.

Uuden kunnanjohtajan suunnitelmissa on muutto Hattulaan, muu osa lapsiperhettä seuraa perässä käytännön järjestelyjen eli arjen sujumisen ehdoilla.

Lauri Inna sanoo, että kunnan täytyy profiloitua määrätietoisena ja luotettavana kumppanina. Tämä korostuu varsinkin, kun Merven isoa kehittämishanketta lähdetään toteuttamaan.

– Suunnan täytyy olla selvillä ja pitää uskoa, että se hyödyttää koko elinkeinoketjua. Tarvitaan yhteistä hengenluontia, jos se aiotaan kotiuttaa, toteaa Inna hankkeesta, jonka keskiössä on Etelä-Suomen bioenergiakeskuksen toteutuminen.

– On mietittävä, miten hyvin tehty suunnitelma lähtisi vähitellen toteutumaan, toki harkiten ja yhteistyökumppanien kanssa koeponnistaen. Koko Suomi kaipaa nyt isoja onnistumisia, mutta pitää olla maltillinen ja käydä läpi kumppanuusketjua.

Punkalaitumella seura- ja yhdistystoiminta on ollut Innalle yksi luontainen tapa osallistua paikalliseen elämään. Juniorivalmennusta jalka- ja lentopallossa on tukenut oma aktiivinen kuntourheilu.

– Eilenkin kävin pelaamassa jääkiekkoa, lisäksi olen juossut pari maratonia ja Jukolan Viestissä käyn joka vuosi. Kilpapyöräkin löytyy, eli olen aika monipuolinen liikkuja.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.