Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Lehdelle uusi päätoimittaja

Hattulaan.fi –lehden päätoimittajaksi on syyskuun alusta alkaen nimitetty
FM Juha Reinikainen, 42, Hämeenlinnasta. Lehden perustajiin lukeutuva nykyinen päätoimittaja Ilkka Peltoniemi jatkaa Hattula Media Oy:n toimitusjohtajana.

– Hattula on tuttu paikkakunta, sillä takavuosina toimin täälläkin ilmestyneen ilmaislehti Uutis-Hämeen päätoimittajana. Nykyisin merkittävä osa vapaa-ajastani taas kuluu Tawast Cycling Clubin hallitusjäsenyyden myötä pyöräilytouhuissa. Parolan BMX-rataa on tänä kesänä veivattu vanhemman lapsen kanssa vähintään riittävästi, Reinikainen sanoo.

Hattula Median tavoitteena on alusta asti ollut kuntalaisia palveleva paikallisviestintä sekä printin että verkon välityksellä.

135_685x457

Paikallismedia saa tähän konseptiin hyvin istuvan päätoimittajan, sillä Reinikainen suoritti keväällä tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon aiheenaan paikallismediayhtiön verkkopalvelun luominen.

– Olin tilattavien paikallislehtien päätoimittajana lähes kymmenen vuotta ja siellä muutos kohti verkkopalvelujen kehittämistä tapahtui monesti puoliväkisin ja paperilehtien levikkitappioita pelätessä jarru pohjassa, Reinikainen luonnehtii.

Trendi paikallisessa printtiviestinnässä kuitenkin on, että verkkopuolen kehittäminen ei ole syönyt paperilehtien tilauksia, vaan sitouttanut lukijat entistä paremmin lehteen ja kuntaan.

– Hattula Median porukan kanssa keskustellessa tuli tunne, että täällä mahdollisuudet nähdään isompina kuin uhat ja suunta on eteenpäin. Paikallismediayhtiön on ymmärrettävä asemansa pelkkää uutistyötä laajemmin, kunnan yhtenä näyteikkunana ulospäin ja myös kuntalaisten kokoavana voimana, Juha Reinikainen linjaa.

– Hattulaan.fi:ssa verkkopuolta on lähdetty rakentamaan paitsi uutiskanavaksi, myös kunnan ja  yritysten palveluportaaliksi ja se linjaus on päätoimittajana helppo allekirjoittaa. Samalla vahvistamme verkkouutisointia, jatkaa Reinikainen.

Itsekin yrittäjänä toimiva Reinikainen aikoo käyttää työajastaan merkittävän osan Hattulassa lukijoiden ja ilmoittajien parissa.

– Paikallislehteä tehdään nimensä mukaisesti paikan päällä ja paperinen paikallislehti on tehtävä niin hyvin, että se halutaan paitsi lukea, myös säilyttää, hän naurahtaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.