Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Luistelukentät täyttyivät kovien pakkasten jälkeen

Hattulassa toivottiin kunnon talvea saapuvaksi jo jouluksi. Talvi, eli pakkaset ja lumi, saatiin kuitenkin vasta uuden vuoden jälkeen. Heti loppiaisen jälkeen Siperian kylmä henkäys ulottui myös Hattulaan ja elohopea tippui hyytäviin lukemiin, liki 30 pakkasasteeseen. Niko Kapasen kentän ja Parolan koulun vasta jäädytetyt ulkojäät olivat vielä tällöin tyhjillään luistelijoista.

Pakkaslukemien muututtua siedettävimmiksi loppiaisviikon viikonloppuna, kentät täyttyivät tuttuun tapaan lapsiperheistä ja innokkaista jääkiekon pelaajista. Kaikkialla näkyi punaisia poskia, iloisia ihmisiä ja kuului naurua. Talvea parhaimmillaan.

Aada, Outi, Ella, Oona ja Kati nauttivat talvisista säistä.

Aada, Outi, Ella, Oona ja Kati nauttivat talvisista säistä.

Kati Vanhanen oli tullut tyttärensä Oona Piiraisen (5) kanssa luistelemaan ensimmäistä kertaa tänä talvena. Outi Laitiselle ja hänen tyttärilleen Aadalle (5) ja Ellalle (7) luistelukerta oli jo toinen.

Kylmät ilmat eivät ole saaneet heitä jäämään sisätiloihin. Katin ja Outin mukaan pakkasten paukkuessa kaiken a ja o on kerrospukeutuminen. Ja tietysti liikkuminen.

Oona, Aada ja Ella olivat kaikki jo odottaneet kovasti talven tuloa ja ulkotouhuiluihin pääsyä. Tyttöjen ilmeistä näkyikin puhdas talviurheilun ilo. Tyttöjen mielestä yksi mieluisimmasta tekemisestä talvella on juuri luisteleminen. Oona toivoi kuitenkin, että sataisi vielä lisää lunta, jotta pulkkamäkeenkin pääsisi. Ella ja Aada puolestaan toivoivat pääsevänsä pian hiihtämään.

Tyttöjen toiveet näyttävät toteutuvan lähipäivinä, sillä sääennusteen mukaan lumisateet saavuttavat myös Hattulan leveysasteet.

Jääprinsessat Aada, Ella ja Oona

Jääprinsessat Aada, Ella ja Oona

Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.