Tiistai 26.03.2019
Nimipäivät: Manu, Manne, Immanuel, Immo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Marjahattujen metsäeskareille postia Mäntyniemestä

Marjahattujen lapset ja lastentarhanopettaja Anna-Matilda Saarenkari (takana kesk.) ja muut ohjaajat iloitsevat saatuaan postia Mäntyniemestä.

Päiväkoti Marjahattujen metsäeskarit, Metsämarjat, saivat hiljattain mieluista postia pääkaupungista. Presidentti Sauli Niinistö muisti lapsia kirjeellä, vaikka kohteliaasti joutuikin kieltäytymään kutsusta vierailla päiväkodilla – aivan lähiaikoina Niinistön ohjelmaan ei nimittäin kuulu saapua Kanta- Hämeeseen, vaikka presidentin työhön kirjeen mukaan paljon matkustelua kuuluukin.

– Näimme vaalijulisteita kun menimme kirjastoon ja lapset rupesivat ihmettelemään, miksi tien varressa on julisteita, kertoo avustaja Linda Kujala syyksi sille, miksi presidentinvaalit alkuvuonna tulivat puheeksi 14 lapsen ryhmässä.

– Kun oli tullut tieto valinnasta, joku sanoi että ruvetaan fanittaa Salee.

Tasavallan presidentti kiittää kirjeessään lapsia saamastaan postista ja vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin. Kirjettä koristaa myös kuva Lennu-koirasta, jolle lapset erikseen lähettivät terveisiä kirjeessään.

Kirjeen kirjoittamiseen päädyttiin, kun joku ryhmästä alkoi pohtia, voisiko presidentti tulla käymään päiväkodilla. Kirjeeseen oli myös liitetty kuva presidentin virkaanastujaispäivältä, jolloin metsäeskarit seisoivat lipputangon luona.

– Puhuimme lasten kanssa myös muun muassa presidentin valintaprosessista, lastentarhanopettaja Anna-Matilda Saarenkari kertoo.

Tasavallan presidentin kirje on laitettu juhlavasti kehyksiin, kuten valtiomiespostin kyseessä ollen sopivaa lieneekin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.