Torstai 20.02.2020
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-1°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

Marjo Ritamäkeä kiehtoo huovutuksen mahdollisuudet

Marjo Ritamäki: Maailma muuttuu, 2018. Halk. 150 cm, villa. Kuva: Suomen käsityön museo, Olli Levaniemi.

Marjo Ritamäki Parolasta on yksi Suomen huopayhdistys Filtti ry:n 20-vuotisjuhlanäyttelyn osallistujista. Ritamäkeä kiehtoo huovutuksen mahdollisuudet ja villan muotoutumiskyky sekä huovuttamisen fyysisyys.

Juhlanäyttely Huomisen huopaa on esillä Suomen käsityön museossa Jyväskylässä toukokuun 5. päivään 2019 saakka. Mukana on töitä myös hämeenlinnalaisilta Kikka Jelisejeffiltä ja Merja Laurikainen-Vilmuselta. Näyttelyssä on kaikkiaan lähes 40 huopataiteilijan töitä.

Huomisen huopaa -näyttely herättää keskustelua huovan paikasta modernissa maailmassa. Materiaalina villa on rentouttava työstettävä, joka tuo vastapainoa hektiseen elämään. Suomen huopayhdistys Filtin 20-vuotisen taipaleen juhlanäyttelyn on juryttanyt kuvataidekriitikko Hannu Castrén.

– Huomisen huopa on ikivanhan käsityötekniikan siirtymistä tulevaisuuteen uusina tuotteina, käyttökohteina ja materiaaliyhdistelminä. Se on hyvinvointia edistävä, rentouttava, jopa terapeuttinen kädentaidontekniikka hektisessä arjessa, kertoo Filtti ry:n puheenjohtaja Eija Pirttilahti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.