Tiistai 26.03.2019
Nimipäivät: Manu, Manne, Immanuel, Immo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Masters of Saimaan avajaiset juhlittiin

Piela Auvinen ja Licence to Express.

Tiistaina 20.3. avautui Helsingin Kaapelitehtaan Puristamolla MOS18 – Masters of Saimaa –lopputyönäyttely, jossa mukana on myös hattulalainen keraamikko, kuvataiteilija ja kulttuurialan opettaja Piela Auvinen. Näyttely on auki 21.3.–5.4. kello 11-17 (suljettu pitkäperjantaina).

Auvinen valmistuu yhdessä seitsemän muun opiskelijan kanssa kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneena, mikä vastaa maisteritutkintoa.

Auvisen teos ”Licence to Express” koostuu sadasta keraamisesta naamiosta. Teoksen naamioita saa koskettaa ja kokeilla. Teos herätti alusta lähtien avajaisissa huomiota ja ihmiset kerääntyivät nopeasti kokeilemaan naamioita, ottamaan kuvia ja jakamaan niitä sosiaalisessa mediassa.

Kuvat: Peter Rautanen.

Teos perustuukin sosiaalisen median kautta pyydettyihin selfieihin, joissa henkilöt ovat saaneet ottaa kasvoilleen haluamansa ilmeen. Teemoja teoksen takana ovat muun muassa ilmeen ja ilveilyn vapaus, yhdenvertaisuus sekä kosketuksen tärkeys. Suomalainen savituotteiden maahantuoja Kerasil on sponsoroinut savet Auvisen teokseen.

Avajaiset keräsivät vieraita useamman sadan. Avajaismusiikista huolehti yhtye nimeltä ”Kolibri ja Kaukomatka” ja viinit oli sponsoroinut hattulalainen Lepaan viinitila. Vieraat viihtyivät ja tunnelma avajaisissa oli lämminhenkinen.

Auvisen keraaminen teos ”Uneton” on esillä Hämeenlinnan taidemuseossa ”VIIVA- Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry 70 vuotta” –näyttelyssä 23.3.–13.5.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.