Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Naisten valmiusharjoitus käyntiin perjantaina

Parolannummen maisemiin kokoontuu tulevana viikonloppuna noin sata naista LEOPARDI2019-harjoitukseen opettelemaan turvallisuus- ja varautumistaitoja erilaisten arjen häiriötilanteiden varalta.

Arjen poikkeustilanteet yltävät harvoin valtaisiin mittoihin, mutta pienistäkin sattumuksista voi aiheutua vaaraa, jos niitä ei ole ennakoitu eikä niihin ole osattu varautua.

Kyse voi olla sähkökatkosta, munkkirasvan kaatumisesta hellalle, sairauskohtauksesta työpaikalla, pelkoa herättävästä tilanteesta kadulla, oudosta sähköpostiviestistä tai suunnan katoamisesta sieniretkellä.

Panssariprikaatissa järjestettävä harjoitus on valtakunnallinen Naisten Valmiusliitto ry:n järjestämä ja vapaaehtoisten naisten toteuttama, naisille kohdennettu valmiusharjoitus.

Perjantaista sunnuntaihin perehdytään kyberturvallisuustaitoihin viestintäkonsultti Christina Forsgårdin johdolla ja kriisiterapeutti Pia Yli-Pirilä valmentaa henkistä kriisinkestävyyttä. Jokanaisen selviytymistaitoihin johdattavat liikenneturvallisuuden, alkusammutuksen, hätäensiavun, itsepuolustuksen, sähköttä selviytymisen ja kotivaran asiantuntijat. Lisäksi yksi kurssi antaa koulutusnäytteet viestintäasiantuntija Katleena Kortesuonohjastamalla kouluttajakurssilla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.