Maanantai 25.03.2019
Nimipäivät: Aija
Hämeenlinna
Selkeää
0°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Noora Dahlgrén toivoo tarjolle lisää uusia muuttovalmiita koteja

Hämeeseen on muuttohalukkuutta myös pääkaupunkiseudulta, tietää House-Asunnoilla työskentelevä hattulalainen Noora Dahlgrén.

Hattulalainen Noora Dahlgrén on lokakuun alusta asti työskennellyt House-Asunnoilla asuntomyyjänä. Runsas vuosi Kaisa Liski LKV:n leivissä antoi Nooran mukaan arvokasta oppia.

– Kaisalla työskentely oli opettavaista, alalle sisään pääsemiseksi tarvitaan alan ammattilainen opettamaan.

Muutama vuosi sitten perustetuilla House-Asunnoilla Noora toimii kevytyrittäjän statuksella. Ketju antaa taustatuen, mutta yrittäjä vastaa tuloistaan ja menoistaan itsenäisesti.

– Toimin Kanta-Hämeen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella. House-Asuntojen konsepti tuntuu alun perusteella hyvältä. Tiimissä on mukana hyviä ja ammattitaitoisia ihmisiä.

Asunnonvälitys on Nooran mielestä henkilöitynyttä, työskenteleepä välittäjä missä yrityksessä tahansa.

– Tavoitteena on onnellinen myyjä ja onnellinen ostaja, eli myyjä saa asunnostaan hyvän hinnan ja ostaja on tyytyväinen kohteeseen, kiteyttää Noora oman periaatteensa.

Noora Dahlgrénin tavoitteena on tyytyväinen myyjä ja tyytyväinen ostaja.

Hän sanoo joutuneensa omassa elämässään kokemaan kerran kovan koulun asuntokaupassa.

– En halua kenenkään toisen joutuvan kokemaan samaa.

Noora Dahlgrén kertoo, että Hattulaan ja Hämeenlinnan seudulle on ollut pääkaupunkiseudultakin jonkin verran muuttohalukkuutta.

– Hattulaan tarvittaisiin tarjolle lisää tonttimaata. Esimerkiksi Katinalaan olisi halukkaita muuttajia, jos vain olisi mihin rakentaa.

Kuntapolitiikassakin vaikuttava Noora tietää, että Hattulasta muutetaan pois usein opiskelujen aloittamisen aikaan. Näitä poismuuttajia kunta taas mielellään ottaa vastaan myöhemmin, kun pysyvämmän asuinpaikan haku tulee ajankohtaiseksi.

Aiemmin suun terveydenhuollon alalla työskennellyt Noorakin opiskeli aikanaan Helsingissä, mutta kävi opinnoissa kotikunnastaan käsin junalla.

– Hattula on hirveän tiivis, yhteisöllinen ja rauhallinen kunta. Pienten lasten äitinä arvostan myös hyviä päiväkoteja ja kouluja.

Kilpailussa muuttohalukkaista asukkaista ei hyvä tonttitarjonta ja julkiset palvelutkaan aina riitä.

– Tiedän ihmisiä, joilla olisi halu muuttaa Parolaan, mutta ei halua rakentaa itse. Uusille omakotitaloille olisi kysyntää, Noora sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.