Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Päiväkoti Viiriäisen väkeä vieraili Panssariprikaatissa

image

Ryhmällä Viiriäisen päiväkodin lapsia oli perjantaina 14.10. hieman erilainen aamupäivä, kun Panssariprikaatin bussi kurvasi hakemaan heidät vierailulle varuskuntaan heti aamulla. Prikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi oli kutsunut 20 lapsen päiväkotiryhmän tutustumisvierailulle Parolan Panssariprikaatiin.

– Olimme lasten kanssa kesällä ulkoilemassa ja panssarivaunuja kulki päiväkotimme ohi. Lapset halusivat jäädä vilkuttamaan sotilaille päiväkotimme pihalta, kertoo Maritta Rättyä, yksi kolmesta mukana olleesta lastentarhaopettajasta.

– Lapset ovat odottaneet vierailupäivää innolla. Pojat ovat olleet enemmän innoissaan kuin tytöt, hän lisää.

Tutustumisvierailu alkoi simulaattorihallilta, jossa lapsille näytettiin Panssariprikaatin esittelyvideo.

– Kohta kuuluu pauketta ja jyrinää, suojatkaa korvianne jos tuntuu siltä, kehotti kapteeni Ari Viitala ennen videon alkamista.

image

Tämän jälkeen lapset pääsivät käymään koulutushallissa, jossa koulutetaan sotilaita toimimaan panssarivaunujen kanssa. Panssarivaunut olivat lasten mielestä mielenkiintoisia varsinkin, kun he pääsivät näkemään niitä myös sisäpuolelta. Viisivuotias Olli meni koulutusvaunun kuljettajan paikalle istumaan ja tokaisi:

– Olen nähnyt panssarivaunuja ennenkin, mutta en ole aikaisemmin päässyt käymään panssarivaunun sisäpuolella. Minulla on kotona Panssariprikaatin muki!

Monelle pienokaiselle vierailun huippuhetki tapahtui vaunuhallien ulkopuolella bussia odottaessa. Lapset pääsivät näkemään BMP-2 vaunun modernisoidun version lähietäisyydeltä, kun se peruutettiin ulos hallista koulutustoimenpiteitä varten.

Armeijassa tarjoiltavan muonan ja hernekeiton yhteys oli selvästi tiedossa, kun vierailun lopuksi päiväkodin väelle tarjottiin lounasta varuskuntaravintola Rubenissa. – Täältä saa muutakin ruokaa kuin hernekeittoa – pohtivat lapset ruokapöydässä.

– Saamme päiväkodissakin pannukakkua hernekeittopäivänä, mutta vasta päiväunien jälkeen.

Päiväkodin asukkaat loivat läsnäolollaan varuskuntaravintolassa piristystä varusmiesten ja ravintolahenkilökunnan päivään; he kyselivät kuuluvalla äänellä toinen toistaan mielenkiintoisempia kysymyksiä armeijaelämästä.

Osa vierailijoista astuu varmasti vielä uudelleen sisään varuskunnan porteista – vähän varttuneemmalla iällä tosin!

Teksti: panssarijääkäri Otto Turkki

Valokuvaaja: panssarijääkäri Atte Mäkinen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.