Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Parolan Eräveikot leireili perheiden kesken Evolla

Evolla järjestettiin tänä vuonna Parolan Eräveikkojen perhepartioleiri yhdeksän perheen voimin. Evon luonnossa ja Evokeskuksen ympäristössä perheet pääsivät nauttimaan erilaisista aktiviteeteista rauhallisessa aikataulussa. Viime vuoden leiri oli laatuaan ensimmäinen ja järjestettiin Katiskosken maisemissa. Tänä vuonna leiripaikaksi valikoitui Evon kaunis luonto.

Vaellus oli jännä kokemus koko perheelle.

Vaellus oli jännä kokemus perheille.

– Koko vuosihan tätä ollaan porukalla odotettu, sanoo perhepartion toinen johtaja Hanna Ahtila.

Parolan Eräveikoilla perhepartiotoimintaa on ollut kahden talven ajan. Perhepartio ei ole partion virallinen muoto. Ahtila vetää yhdessä Miia Stålhbergin kanssa ryhmää.

– Halusimme luoda koko perheelle mahdollisuuden harrastaa yhdessä, perheen pienemmät näin huomioiden, kertoo Hanna Ahtila.

Yli yön kestävällä perhepartioleirillä touhutaan paljon yhdessä.

– Leirillä on partiomaista toimintaa ja muitakin aktiviteetteja kuitenkin leppoisalla aikataululla. Tämä on perheiden yhteinen hetki viettää aikaa rauhassa, poissa arjen kiireistä ja sosiaalisen median keskeltä, sanoo Ahtila, joka on leirillä myös yhdessä 5-vuotiaan Aarre-poikansa kanssa.

Toimintaa on paljon mistä valita. Leirillä on muun muassa kalastamista, askartelua, nuotionsytytystä, saunomista ja pihapelejä. Jokaiselle siis jotakin. Tämän vuoden odotetuin kohokohta oli majavaretki kanooteilla ja vaellus upeissa maisemissa.

Lapset nauttivat selvästi leirillä olosta.

– Lapset saavat olla kaikessa toiminnassa mukana ja viettää vanhempien sekä sisarusten kanssa aikaa. Lapsille riittää yleensä vähemmän, kuin mitä me vanhemmat ajattelemme. Jo se, että lapsiin keskitytään ja touhutaan mukana, on lapsille tärkeätä ja luo ikimuistoisia hetkiä, sanoo Ahtila

– Tästä osoituksena useimpien lapsien mielestä teltassa nukkuminen ja karkkien syönti illalla teltassa yhdessä on leirillä kivointa, Ahtila jatkaa.

Parolalainen Syrjälän perhe osallistui perhepartioleirille ensimmäistä kertaa. Perheen aikuisilla, Tiinalla ja Kallella, on kokemusta partiosta entuudestaan.

– Me molemmat olemme olleet partiossa nuorempana, joten sinänsä tämä on tuttua toimintaa. Perhepartio on kiva tapa tutustua luontoon ja olla yhdessä, kertoo Tiina Syrjälä.

Tikkupullat iltanuotiolla

Tikkupullat iltanuotiolla

5-vuotiaalle Tuukalle ja 3-vuotiaalle Tytille leiri on ensimmäinen laatuaan.

– Telttailu on kivaa äidin, iskän ja isoveljen kanssa, sanoo Tytti.

Isoveli Tuukalla on myös mielipide leiristä.

– Tänään oli kivaa, kun mentiin kanootilla ja nähtiin majavan pesä ja pääkallo. Kivointa oli se, kun me lähdettiin tänne.

Evon ympäristö saa Syrjälän perheeltä kehut.

– Evon luonto on mahtava paikka retkeilylle ja leiripaikkana tämä on upea, toteaa Tiina.

Perhepartiotoimintaan Syrjälät houkuttelevat estottomasti.

– Kaikki vaan ennakkoluulottomasti mukaan tutustumaan partiotoimintaan oman perheen kanssa. Tämä on hyvä harrastus kaikille ulkoilusta nauttiville.

Syrjälän perhe viihtyivät perhepartioleirillä.

Syrjälän perhe viihtyivät perhepartioleirillä

Parolan Eräveikot tarjoavat partiotoimintaa kaikenikäisille. Vuonna 1947 perustetulla partiolippukunnalla on jäseniä tällä hetkellä 88. Perhepartion lisäksi virallisesti toimivia partioryhmiä on kuusi. Parolan Eräveikot ovat mukana heinäkuussa Evolla järjestettävässä kansainvälisessä Roihu-leirillä, jossa on mukana partiolaisia yli 50 eri maasta.

Partion ideaa avaa Lippukunnanjohtaja Turkka Salo.

– Ideaa on hankala kiteyttää muutamalla sanalla. Partio tarjoaa toiminnassaan luontolähtöisyyttä, ryhmässä toimimista ja kansalaistaitoja. Partio ei pelkästään ole metsässä toimimista ja erätaitojen opettelemista, vaan antaa oppeja ja ajattelumalleja joka elämäntilanteeseen.

– Monet arkailevat mukaan lähtemistä, ja vielä jos ei omaa aiempaa kokemusta partiosta. “Eräjorman” taitoja ei entuudestaan tarvita, vaan partiossa nämä taidot opitaan ja kukin voi edetä omalla halulla eteenpäin. Kaikki vaan rohkeasti mukaan partiotoimintaan, Salo houkuttelee.

Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.