Sunnuntai 13.06.2021
Nimipäivät: Raili, Raila
Hämeenlinna
Selkeää
17°C
Tuuli: 6 m/s PL
 

Pekka Järvi haluaa rakentaa luottamusta avoimuudella ja säännöllisellä viestinnällä

Uusi terveysasema on viimeisin kunnan iso investointi. Pekka Järven mielestä Hattulan hyvistä palveluista täytyy kertoa aktiivisemmin.

Hattulan kunnanjohtajan sijaisena elokuussa aloittava Pekka Järvi on jo ehtinyt aloittaa työt kunnan palveluksessa. Järven titteli kesäkuun loppuun asti on kehitysjohtaja. Hattulassa asuva ja Panssariprikaatin komentajana työskennellyt Järvi sanoo soveltavansa johtamisessaan samoja periaatteita kuin työelämässä aiemminkin.

– Tärkeätä on luottamus joka rakentuu avoimuudella. Tulevana vt. kunnanjohtajana ajattelen, että viestinnän tarve on suuri sekä oman organisaation sisällä että ulospäin, hän sanoo.

Hän on jo kehitysjohtajana ehtinyt lähettää sähköposteja yhteisesti kuntaorganisaatiolle ja aikoo käyttää tätä yhtenä viestinnän keinona jatkossakin.

Panssariprikaati sai Pekka Järven komentajakaudella maineen yksikkönä, jossa varusmiesten palveluksen keskeyttämisprosentti oli poikkeuksellisen alhainen ja tyytyväisyys palveluspaikkaan hyvä.

Järvi ei listaa työtyytyväisyyden tai kunnan imagon kohentamisen keinoiksi mitään poppakonsteja, vaan puhuu “talonpoikaisjärjen” käyttämisen puolesta. Kunnallishallintokin voi hänen mielestään ajoittain kysyä itseltään, ovatko omat toimintatavat oikeita.

– Onko kunnallishallinto hidas, vai teemmekö siitä omalla toiminnallamme hitaan, Järvi pohtii.

– Haluaisin kunnan virkamiesten ja poliitikkojen sekä kuntalaisten välisten suhteiden olevan kunnossa. Kunnanjohtaja seisoo vähän kuin välittäjän roolissa siinä keskellä, hän luonnehtii.

Hyvä viestintä ja asioista tiedottaminen taas auttaa Järven mukaan kaikkia valmistautumaan päätöksiin jo etukäteen. Hänen suunnitelmissaan esimerkiksi on jatkaa kirjoittamista Hattulaan.fi:hin.

– Yritän lisätä kuntalaisyhteistyötä ja positiivista pöhinää Hattulassa. Kunnan imagolle on hyvä, jos uutiset Hattulasta ovat aiheesta positiivisia. Palvelumme ovat hyvässä kunnossa, meidän on vain huolehdittava, että niistä kerrotaan.

Hattulassa onkin investoitu puitteisiin viime vuosina. Juteinikeskus, uusi terveysasema ja parhaillaan rakentuva uusi seurakuntatalo ovat kehittyvän kunnan symboleja.  Järvi kaipaa kaikilta talonpoikaisjärkeä siinä mielessä, että kaikkea ei voi saada, joten tulevia investointeja erityisesti näissä olosuhteissa on harkittava tarkasti.

– Yläkoulun tilatarpeeseen olen käynyt jo paikan päällä epävirallisesti tutustumassa, kertoo Järvi.

Kaikille kunnille yhteisen lisähuolen tuo koronaviruksen aiheuttama verotulojen vähentyminen.

– Vaikutuksia on vaikea ennakoida, mutta luotan että asioihin löytyy aina jonkinlainen järjestys. Kunnan talouteen tulee jonkinmoinen kuoppa, jota valtio varmasti vähän peittää.

Hattula on myös mylläämässä omaa organisaatiotaan. Yksi Järven mielestä tärkeä askel kehityksessä tulee olemaan yritysten tarvitsemien palvelujen kokoaminen yhteen yksikköön.

– Kuntaan muuttoa suunnittelevalla yrityksellä on oltava matala kynnys ottaa yhteyttä myös kunnanjohtajaan ja muuton jälkeen yrityksen ja yrittäjän on saatava hyvä perehdytys kuntaan.

Panssariprikaatiakaan Pekka Järvi ei tietenkään unohda. Hän muistuttaa, että prikaati tarjoaa työn noin 800 henkilölle ja tuo sekä verotuloja kunnalle että asiakkaita paikallisille yrityksille.

– Varuskunnan tuoman kävijävirran lisäksi Hattulaan tuovat säännöllisesti ihmisiä esimerkiksi Panssarimuseo ja Hattula Golf sekä Pyhän Ristin kirkko, kiittelee Järvi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.